Μουσείο Τυπογραφείας

Οι “Γειτόνισσες” ζύμωσαν για τον “Ορίζοντα” και το ΚΗΦΑΑΜΕΑ

Λαμπριάτικα κουλούρια που θα διατεθούν για την ενίσχυση σημαντικών προνοιακών δομών των Χανίων έφτιαξαν οι “Γειτόνισσες” η συλλογικότητα γυναικών από τη Χαλέπα και όχι μόνο που για άλλη μια χρονιά έδωσε το μήνυμα της αλληλεγγύης.
Οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο φούρνο “Δουρουντάκη” στα Λενταριανά και για περισσότερες από 2 ώρες ζύμωναν και έψηναν λαμπριάτικα κουλούρια που από σήμερα Δευτέρα θα πουλιούνται στο παζάρι του “Ορίζοντα” στη οδό Τσουδερών 38 και στο περίπτερο του ΚΗΦΑΑΜΕΑ στην πλατεία 1866.
«Για 6η συνεχόμενη χρονιά ζυμώνουμε για το σύλλογο “Ορίζοντας”, για το κοινωνικό παντοπωλείο του “Κυττάρου” και για το ΚΗΦΑΑΜΕΑ» είπε στα “Χ.Ν.” η κ. Μαρία Βουράκη- Μανιαδάκη. «Αποφασίσαμε να συστήσουμε την ομάδα μας, τις “Γειτόνισσες” ώστε να κάνουμε από κοινού διάφορα πράγματα. Ήδη στηρίζουμε δύο παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, έχουμε επίσης αναλάβει τη στήριξη δύο παιδιών στην Αφρική και προσπαθούμε να είμαστε όπου μπορούμε» μας είπε χαρακτηριστικά.
Από τη μεριά της η κ. Μόρφω Κουλεδάκη τόνισε πως οι “Γειτόνισσες”, είναι γυναίκες με ευαισθησίες που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να ενισχύσουν δομές αλληλεγγύης στα Χανιά και όχι μόνο. «Είδαμε ότι η προσπάθεια μας έχει επιτυχία ο κόσμος κάθε χρόνο ζητάει τα κουλουράκια μας και αποφασίσαμε να τα φτιάξουμε και φέτος» είπε χαρακτηριστικά.
Προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους οι γυναίκες είχαν και τη στήριξη ντόπιων επαγγελματιών. «Μας βοηθάνε πάρα πολύ καθώς τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι από τις τοπικές επιχειρήσεις . Ευχαριστούμε ΣΥΝΚΑ, Μύλους Κρήτης, Λαδάκη για τα Αυγά, ΑΓΚΟΠ, για τις σακούλες τους κ. Κληματσάκη και Γαρεδάκη, το Μ. Βουλγαράκη και βέβαια το φούρνο Δουρουντάκη» κατέληξε η κ. Βουράκη-Μανιαδάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.