Μουσείο Τυπογραφείας

Η εξάντληση

panos-kammenos-aleksis-tsiprasΜΕΤΑ από μία μετεκλογική (2015) τετραετή “συμμαχία” δύο ετερόκλητων ιδεολογιών (ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ)και αφού γεύθηκαν τους καρπούς μιας αμφιλεγόμενης εξαρχής εξουσίας, ήλθε το αναπόφευκτο (ή μήπως και καλά μελετημένο;) “διαζύγιο”. Μάλιστα με “ποιητικές” αντεγκλήσεις και αλληλοκαρφώματα.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” τώρα αρχίζει να εκτυλίσσεται και η… παράσταση θα έχει πολλές ενδιαφέρουσες σκηνές με τις εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες και… ατάκες άσπονδου μίσους!

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ αποκαλύψεις, λοιδορίες και όλα τα “ωραία” του παλαιοκομματισμού που κυριαρχούσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ως φαίνεται παραμένουμε ολόιδιοι, όσα μνημόνια και να φορτωθούμε.

ΙΣΩΣ, να μάντευε κανείς την τελική εξέλιξη της ρήξης μιας “ραμμένης και κομμένης” στα μέτρα της δήθεν αντιμνημονιακής συνεργασίας που όμως αποδείχτηκε πιο μνημονιακή κι από τους άλλοτε “μισητούς” μνημονιακούς («Ή μας τελειώνουν, ή τους τελειώνουμε”!). Έτσι, η ίδια -η “πρώτη φορά” αριστερή κυβέρνηση- αυτοαναιρέθηκε σε όλα της από το γεγονός και μόνον ότι ψήφισε με δεκανίκι τους ΑΝΕΛίτες το τρίτο και χειρότερο όλων μνημόνιο. Και τώρα κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών με έναν αχταρμά… “προθύμων”!

ΣΗΜΕΡΑ, και μόνο το γεγονός ότι με τους 6 “πρόθυμους” που… υποσχέθηκαν ότι θα στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα εκ των προτέρων, ήδη έχουμε μπει σε μια πολύ βαθιά κρίση θεσμών, αξιών και δημοκρατίας. Η “δεδηλωμένη” που γνωρίζαμε, “μεταλλάχτηκε” από τον πρόεδρο της Βουλής σε… συμπολίτευση (κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 6 “ανεξάρτητους”).

ΚΙ ΑΥΤΗ ακόμη η άλλοτε τυπική εικόνα της Βουλής σχετικά με τη νόμιμη (συνταγματική) διαδικασία ψήφισης νομοσχεδίων, εφεξής θα αμφισβητείται καθημερινά. Κάτι που θα προκαλεί μια αναπόφευκτη φθορά και αναξιοπιστία σε κάθε έργο της.

ΚΑΙ, ναι μεν είναι καλή η υποτιθέμενη “λύση” προβλημάτων που χρονίζουν (Σκοπιανό), όμως δεν θα είναι ανεκτή από τον λαό για πολύ χρόνο η εικόνα μιας κυβέρνησης “κουρελού” (κατά τον Κ. Μητσοτάκη). Ούτε βέβαια και οι αντοχές μιας τέτοιας κυβέρνησης θα πάνε μακριά. Οψόμεθα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.