Μουσείο Τυπογραφείας

Η Ευρώπη της κρίσης

Η Ευρωπαϊκή Eνωση, ο βασικός πυλώνας υπεράσπισης της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στον πλανήτη, “έχοντας ήδη περάσει πολλά”, βρίσκεται ακόμη μία φορά μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις.
Η έξαρση του εθνικισμού, οι συνεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, η οικονομική και προσφυγική κρίση και -τελευταία- το Brexit μαζί με την κρίση στην Καταλονία, είναι μερικά από τα σημαντικά ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη, την ώρα που -φευ- ήλπιζε να αναρρώσει από αυτήν τη δύσκολη δεκαετία υπαρξιακών κρίσεων.
Οι εκκλήσεις για διάλογο (ανά περίπτωση), η καταδίκη των όποιων μορφών βίας και η επαγρύπνηση απέναντι σε γεγονότα και εκτός των συνόρων της, τα οποία εμμέσως -πλην σαφώς- την (μας) απειλούν, βρίσκονται πλέον στην καθημερινή ατζέντα της Ε.Ε.
Και το αν η Ευρώπη θα έχει την ισχύ και τη διάθεση να προστατεύσει την ασφάλεια των μελών της είναι χωρίς αμφιβολία ένα θέμα που αφορά όλους μας. Οφείλει, η Ε.Ε., να ξαναφέρει στο κέντρο της δράσης της, πολιτικές που να αφορούν την ευημερία των πολιτών της. Την αλληλεγγύη και την συνοχή. Για να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλες τούτες τις προκλήσεις, σύμφωνα με την ιστορία  και την προοπτική της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.