Μουσείο Τυπογραφείας

Η “Επιστροφή”!

kalpi eklogesΟΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ κυβερνήσεις, ιδιαίτερα οι μεταπολιτευτικές καθιέρωσαν, μέσω συνταγματικών αλλαγών, την ενισχυμένη αναλογική, ώστε η χώρα να έχει σταθερές κυβερνήσεις, να μην έχει ακυβερνησία. Ηθελαν να αποφύγουν μια ιταλοποίηση της ελληνικής πολιτικής.

ΟΜΩΣ, η ενισχυμένη αναλογική, όπως εφαρμόζεται στη χώρα μας, ευνοεί σκανδαλωδώς τον ακραίο διπολισμό. Ποιος λησμονεί τα “γαλάζια” και “πράσινα” καφενεία και την εξ αυτών οξύτητα στις προεκλογικές περιόδους ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Ποιος λησμονεί τις αυθαιρεσίες εκατέρωθεν κάθε φορά που είχαμε εναλλαγή στην εξουσία των δυο κομμάτων; Ποιος λησμονεί την περίφημη φράση «παραλάβαμε καμένη γη», ώστε να μη γίνουν και πολλά από το διάδοχο κυβερνητικό σχήμα; Ο καβγάς, φυσικά, δεν γινότανε τόσο για τις… ιδεολογίες (αυτές ήταν για το φτωχό λαό) όσο για το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ πάλι σε παρωχημένα σχήματα. Τις προεκλογικές εκστρατείες αναλαμβάνουν και πάλι οι επικεφαλής των κομμάτων εξουσίας. Ο κόσμος απογοητευμένος από “συμμαχικές” αλλοπρόσαλλες συγκυβερνήσεις, όπως και η τελευταία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), αδημονεί να δει την “επιστροφή” αυτοδύναμων κυβερνήσεων που έδιναν και το αίσθημα της ασφάλειας.

ΣΗΜΕΡΑ δυστυχώς, μετά από 5 χρόνια “πειραματισμών” σε όλους τους τομείς, μετά από την εφαρμογή και των πιο παλαιοπολιτικών μεθόδων για χάρη της εξουσίας, μετά την αψυχολόγητη, εγωιστική και βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έρχονται ως αναγκαίο κακό!

Η ΚΡΙΣΗ μάς εξουθένωσε ψυχοσωματικά. Η “κόπωση” με τις παλινωδίες των συγκυβερνήσεων διογκώθηκε. Διαψεύστηκαν μύριες προσδοκίες, φορολογηθήκαμε αγρίως από όλους, ζήσαμε άπειρα ψέματα και επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς και καταστράφηκε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Ο κόσμος δεν θέλει άλλα «ήξεις, αφήξεις…», αντιφατικές, ανιστόρητες και προκλητικές απόψεις, ούτε κορώνες επαναστατικότητας, χωρίς αντίκρισμα. Ο κόσμος επιθυμεί μια σταθερότητα απόψεων, θέλει ένα συμπαγές και ομοιογενές κόμμα που θα του εξασφαλίζει τη βεβαιότητα του αύριο και μια ανεκτή καθημερινότητα.

Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ διπολισμός, αν εξελιχθεί όπως πάει να εξελιχθεί, θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τον βαθμό αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος και φυσικά από τη σύνθεση της νέας Βουλής.
www.stcloris.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.