Μουσείο Τυπογραφείας

Η επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων στη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν

Στην επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας Ρωσίας προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι “η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας. Το 2013 ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί. Πέρυσι όμως είχαμε μείωση κατά 40%. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά”.
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την συγκίνησή του γιατί το πρωί κατέθεσε στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατομμύρια απλούς ανθρώπους που έδωσαν την ζωή της για τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα είχε αναλογικά τον μεγαλύτερο φόρο αίματος”.
Συνεχίζοντας ανέφερε: “Υπάρχουν βαθιές και διαχρονικές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς και εξαιτίας των κοινών αγώνων και εξαιτίας της κοινής θρησκευτικής παράδοσης και αυτή η σχέση διατηρήθηκε με αισθήματα φιλίας των δύο λαών. Ο σκοπός της παρουσίας μου είναι να φροντίσουμε να επανεκκινήσουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής”.

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Σε μήνυμά του στο Τwitter, με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πολιτικής Ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ αναφέρει, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσει να παίζει με τον Πούτιν, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πούτιν δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, ενώ η ΕΕ μπορεί», έγραψε χαρακτηριστικά.
Σε δεύτερο tweet του, ανέφερε, ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην ΕΕ και πρόσθεσε, ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να παίζει με βάση τους κοινούς κανόνες και να κάνει πράξη σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.