Μουσείο Τυπογραφείας

Οι έμποροι έχασαν τον εορταστικό μποναμά

xristougenna-katastimata-emporio-ermouΣε οριακά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι κινήθηκαν οι πωλήσεις κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ. Χαμηλότερος ήταν ο τζίρος για τις μισές επιχειρήσεις 51% σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2017, το οποίο ήταν 42% (με μειώσεις της τάξης του 10%-20%). Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι η ένδυση/υπόδηση, ενώ αυτός των τροφίμων/ποτών είχε τις μικρότερες απώλειες.

Την ίδια ώρα, το τμήμα Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά πραγματοποίησε, για λογαριασμό του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ), τηλεφωνική έρευνα, καταγράφοντας ότι το σύνολο των πωλήσεων σε Αθήνα, Πειραιά και τις τοπικές αγορές της Περιφέρειας Αττικής κατά την εορταστική περίοδο μεσοσταθμικά κινήθηκε περισσότερο σε χαμηλότερα επίπεδα (-12%) και λιγότερο σε υψηλότερα επίπεδα (+8%) σε σχέση με πέρυσι, ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων που διατήρησε τα ίδια επίπεδα τζίρου, 35%, θεωρείται ικανοποιητικό και δείχνει μία σχετική σταθεροποίηση της ιδιωτικής κατανάλωσης στην Αττική, με 1,5% απόκλιση εποχικότητας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως τονίζει και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣΑ, Βασίλης Κορκίδης στην Ναυτεμπορική, το 54% των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφέρεια Αττικής κινήθηκε στα ίδια και λίγο καλύτερα επίπεδα, ενώ το 46% σε χαμηλότερα από πέρυσ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.