Μουσείο Τυπογραφείας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ

Οι εκλογές της 28ης Οκτωβρίου στη Βραζιλία

ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ
Ένα μεγάλο γεγονός που διερωτώμεθα πόσο θα επηρρεάσει και τη χώρα μας με τα τόσα «δημοκρατικοφανή μεγάλα της προβλήματα…».
Κατά τ’άλλα ας αποδώσουμε τη σημασία που πρέπει στις εκλογές του ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ που αφυπνίζεται για δυναμική ανάπτυξη, με τον Ζαΐχ Μπολσονάρο και που θα επηρεάσει ολοκληρωτικά Νότια-Βόρεια Αμερική και Ευρώπη με κατάλυση της Δημοκρατίας ουσιαστικά.

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο δεξιοκρατικός Ζαΐχ Μπολσονάρο οδεύει σε νίκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση στο δεύτερο γύρο. Θα αντιπαραταθεί με τον Ανταντ, διάδοχο του Λούλα. Όμως ο Μπολσονάρο πρώην λοχαγός του Βραζιλιάνικου Στρατού υποστηρίζεται από μια ομάδα απόστρατων στρατηγών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΘΕΙ ΗΤΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΕΝΩ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟ ΟΧΙ
Για να πει το Assocated press «με καθαρές κουβέντες», ότι ο πρόεδρος ΤΡΑΜΠ όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ήταν δισεκατομμυριούχος  επιχειρηματίας, ενώ ο Μπολσονάρο, επί σειρά ετών, ήταν γερουσιαστής με αρκετές νομοθετικές επιτυχίες αλλά και πολλές από αυτές ήταν  εντυπωσιακά παρόμοιες με εκείνες του προέδρου Τραμπ.
Όμως η μεγαλύτερη ομοιότητα Μπολσονάρο και Ντόναλτ Τραμπ είναι ότι κανείς από τους δύο πολιτικούς δεν δείχνει να μετρά τα λόγια του όταν μιλάει και δεν σταματάει.

ΤΡΑΜΠ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Συγκεκριμένα ο Τραμπ αυτοπροβάλλεται ως ο άνθρωπος που δε φοβόταν να πει πράγματα που σκέφτονταν όλοι οι άλλοι. Πολλά, όμως, από τα λεγόμενα τον έβαλαν σε μπελάδες αντικατοπτρίζοντας μακροχρόνιες ιδεολογικές θέσεις του, όπως τα  επανειλημμένα εγκώμιά του για τη δικτατορία της Βραζιλίας, κ.λπ.
Όμως, διεθνείς σχολιαστές θεωρούν ότι η Νίκη του δεξιοκρατικού Μπολσονάρο θα επηρεάσει τη Δημοκρατία σ’ ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως στην Κεντρική Ευρώπη στην οποία παράλληλα και δυναμικά προωθούνται δεξιοκρατικές πολιτικές.

ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ…
Όμως στην Ευρώπη που  προάγονται αντιδημοκρατικές δεξιοκρατικές δυνάμεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Ιταλία να δηλώνει αποχώρηση από την Ευρώπη, στηρίζοντας με ιταλική συμμετοχή  τον  τελικό αγώνα του νέο-δεξιοκρατη Ζαΐχ Μπολσονάρο με απειλή όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έχει πρόβλημα με την Ιταλία.
Το μεγάλο όμως θέμα της ισχυρής οικονομίας και των πολλαπλών πλευρών αξιοποίησής της προτίθεται να τις διαχειριστεί αν εκλεγεί ο δεξιοκράτης Μπολσονάρο, για να μεταβάλλει τη χώρα του σε πεδίο μεγάλων αξιοποιήσεων αλλά και σε πεδίο μεγάλων εκμεταλλεύσεων.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟ 22 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Αυτή η μεγάλη και οργανωμένη χώρα  όλων των σύγχρονων καταστάσεων και εκμετάλλευσης της κοινωνικής εξέλιξης των 207 εκατομμυρίων, με το 90% να είναι καθολικοί στο θρήσκευμα. Όμως ο πληθυσμός αποτελείται από πολλές φυλές και εθνότητες. Βασικά, η Βραζιλία είναι η τέταρτη σε έκταση χώρα και καλύπτει το μισό του πληθυσμού των ΗΠΑ και είναι μια συμπολιτεία που αποτελείται από 22 πολιτείες (states) σε 4 μεγάλες διοικητικές ενότητες.
Οι πολιτείες είναι: Acre, amazonas, Para, Maranbao, Pinai, ceata. Μεταξύ των οποίων βρίσκεται η πολιτεία της ΣΑΝΤΑ KATERINA (που είναι και η μεγάλη αγία τους).

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΡΟΧΕΡΗ ΧΩΡΑ
Κλιματολογικά το 1/3 της χώρας είναι υγρό με βροχές που επηρεάζουν τις καλλιέργειες και την οικονομική παραγωγή, στο απώτερο παρελθόν ήταν η ζάχαρη, η οποία από τον 19ο αιώνα αντικαταστάθηκε από τον Βραζιλιάνικο καφέ, που, εν πολλοίς, καθορίζει και ενισχύει την χιλιανή οικονομία με σημαντικές εξαγωγές, όπως και το βαμβάκι, το κακάο, πορτοκάλια, καπνό. Αλλά η Βραζιλία διαθέτει  πρώτες ύλες, σίδηρο, με 150 εκατομμύρια παραγωγή ετήσια. Αλλά, και το Μαγγάνιο και η βιομηχανία διαμαντιών πραγματοποιούν εξαγωγές.
Όμως, η Βραζιλία είναι φτωχή σε άνθρακα και πετρέλαιο. Με μια σημαντική πηγή πετρελαίου να είναι στην περιοχή της ΒΑΗΙΑ, που παράγει το 1/3 κάλυψης των αναγκών της χώρας. Με δυνατότητες… υδροηλεκτρικής αξιοποίησης…
Η χώρα παράλληλα παράγει προϊόντα κοινωνικής κατανάλωσης. Παράλληλα, όμως, έχει αναπτύξει και προωθήσει χημικά και  ηλεκτρικά προϊόντα…
ΒΡΑΖΙΛΙΑ η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου που απόψε  ανοίγεται δεξιοκρατικά  στον κόσμο.

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ-ΑΓΡΟΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Η Αμερική που απο-αγροτοποίησε γύρω στα έξι τοις εκατό (6/100), «δημοκρατικά», τον πλανήτη για να συγκεντρώσει τα πλήθη των πολιτών στις πόλεις, να ελέγχονται εξουσιαστικά, όπως έγινε και στην Ελλάδα για πολιτικούς και κοινωνικούς υπερεξουσιαστικούς λόγους. Με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στο λεκανοπέδιο οι περισσότεροι έλληνες  αγρότες να κάνουν τους θυρωρούς. Με μεγιστοποίηση της κατάστασης-απογροτικοποίησης με ξερίζωμα  των ελαιώνων και των αμπελώνων στις Ευρωπαϊκές χώρες του κρασιού, όπως η Γαλλία, πάντα δημοκρατικά.
Τώρα όμως, η τέταρτη μεγάλη σε δυνατότητες και μεγέθη χώρα του κόσμου ανοίγει νέους τρόπους ανάπτυξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΕΙΣ, με πολλές δυνατότητες στην ίδια τη χώρα του τόσου μεγάλου μεγέθους, με πολίτευμα που θα επηρεάζει και την Ευρώπη που ήδη προάγεται αντιδημοκρατικά.

1 σχολιο

  • [Νίκος Γιαγας] ~ 29 Οκτωβρίου 2018 ~ 02:51 ~ Απάντηση

    Στην πραγματικότητα η Βραζιλία έχει 27 πολιτείες , η εδώ μεταπολίτευση άρχισε το 1985 όταν το στρατιωτικό πολίτευμα νίκησε εντελώς την κομμουνιστική τρομοκρατία και παρέδωσε ειρηνικά
    την εξουσία στους πολίτες μετά πλήρη αμνηστία τον εγκλημάτων τόσο τον ταραχοποιών τρομοκρατών αριστερών όσο και του στρατιωτικού καθεστώς . Ο πρώτος πρόεδρος μη στρατιωτικός της Δημοκρατίας εκλέχτηκε από την βουλή όπως εκλέγονταν και οι στρατιωτικοί , οι επόμενοι πρόεδροι εκλέχτηκαν απευθεία από τους ψηφοφόρους . Ο πρώτος πρόεδρος που εκλέχθηκε από τους ψηφοφόρους έπαθε μομφή όπως και η τέως πρόεδρος Ντιλμα Ρούσεφ επίσης , και η δύο λόγου διαφθοράς . Ο κύριος Λούλας καταδικάστηκε ήδη για διαφθορά , ένκρυψη περιουσίας και
    πλειστηριασμού χρημάτων και είναι ένοχος και δικάζεται για άλλες 27 υποθέσεις αδικιών και εγκλημάτων , ευρίσκεται κρατούμενος καταδικασμένος για δώδεκα έτη καί ένα μήνα . Υπάρχει ένα πελατειακό κράτος πού δημιουργήθηκε από τον κύριο Φερνάντο Ενρίκε Καρντοζο και αυξήθηκε υπερβολικά από τον κύριο Λούλα . Μετά οκτώ ετών κεντροαριστεράς και δώδεκα χρόνια ακροαριστερών οι πολίτες που εργάζονται και πληρώνουν τους φόρους κουράστηκαν να συντηρούν τους κηφήνες του πελατειακού κράτους , κουράστηκαν την υποκρισία την διαφθορά καί κλοπές της αριστεράς , κουράστηκαν την ομοφυλοφιλολατρεία , κουράστηκαν τον αθεϊσμόν , και τα υπερβολικά δικαιώματα των μειονοτήτων , κουράστηκαν να χρηματοδοτούν αριστερές δικτατορίες όπως την Βενεζουέλα και άλλων Αφρικανών κρατών . Για να έχετε ιδέα εδώ στην Βραζιλία εαν ένας εγκληματίας ληστής φονεύσει το θύμα , ανάλογα με τον νόμο η οικογένεια του ληστή λαμβάνει επίδομα στο ενδομεταξύ της ποινής του ενώ η οικογένεια του θύματος δεν έχει καμιά βοήθεια από το κράτος . Στην Βουλή η βουλευτής Μαρία ντο Ροζάριο του κόμματος των δήθεν εργαζομένων σε λόγο απολογίας
    για την απαγόρευση νόμιμης οπλοφορίας ανάφερε το γεγονός ενός αστυνομικού συνταξιούχου που νόμιμα οπλοφορούσε και εργάζονταν ως ταξιτζής που αντίδρασε σε μιαν ληστεία κατά αυτού και πυροβόλησε τους τρεις ληστές που πέθαναν και τώρα είναι τρεις οικογένειες που θρηνούν αντί μιαν , αν είχε δολοφονηθεί μόνο ο ταξιτζής και του περνάν το αυτοκίνητο τότε μόνο μία οικογένεια θα θρηνούσε . Η ακραία αριστερά δημιούργησε το φαινόμενο Μπολσοναρο , όπως το ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει κάποιον αναλογο στο μέλλον στην Ελλάδα . Γειά σας .

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.