Μουσείο Τυπογραφείας

Η εφορία θα ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς συνεπών οφειλετών

w07-143155w25155131aade (1)Όσοι φορολογούμενοι υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των χρεών τους και να είναι συνεπείς, δηλαδή πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις, θα μπορούν να ανακτήσουν σταδιακά τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών τους οποίους έχει δεσμεύσει η εφορία λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ετοιμάζει σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του cnn.gr πρόταση νομοθετικής ρύθμισης προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει τη σταδιακή αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από κατάσχεση με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το ποσό του λογαριασμού που θα αποδεσμεύεται θα είναι τρεις με τέσσερις φορές υψηλότερο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης που πληρώνει προς την εφορία ο οφειλέτης.

Για παράδειγμα, αν η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 200 ευρώ, το ποσό που θα μπορεί να κινηθεί στον μπλοκαρισμένο τραπεζικό λογαριασμό θα είναι 600 ή 800 ευρώ.

Πέραν από το σχέδιο της σταδιακής αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών συνεπών οφειλετών η ηγεσία του υπουργείου Οικοδομικών σχεδιάζει και την αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων της πάγιας ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η πάγια ρύθμιση προβλέπει την εξόφληση των οφειλών έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή εάν προέρχονται από έκτακτη φορολογία (π.χ. κληρονομιά) έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.