Μουσείο Τυπογραφείας

Οι δύο Ελλάδες

ƒ≈Œ…Ÿ”« ”‘œ –—œ≈ƒ—… œ Ã≈√¡—œ ¡–œ ‘œÕ –—œ≈ƒ—œ ƒ«Ãœ —¡‘…¡” –—œ œ–« –¡’Àœ–œ’Àœ Ã≈ ¡÷œ—ë ‘«Õ 43Á ≈–≈‘≈…œ √…¡ ‘«Õ ¡–œ ¡‘¡”‘¡”« ‘«” ƒ«Ãœ —¡‘…¡”ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ οι τόνοι από μέρα σε μέρα στο Κοινοβούλιο με θέμα το “Μακεδονικό”.

ΑΥΤΑ που ακούει κανείς, εντός και εκτός της Βουλής, θυμίζουν άλλες εποχές – όχι ευχάριστες. Δυσοίωνες…

ΚΑΙ αντί να κάτσουν, τουλάχιστον οι αρχηγοί των κομμάτων να συζητήσουν, να βρουν μια κοινή συνισταμένη στο καυτό πρόβλημα που πρόκειται να ψηφισθεί και να έλθει στην ολομέλεια αργότερα, οι δύο βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι (Τσίπρας -Μητσοτάκης) υιοθετούν ο καθένας τους και από μια άλλη Ελλάδα!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ο κ. Τσίπρας, βλέπει μια χώρα «πετυχημένη, εκτός μνημονίων, με την κοινωνία όρθια, και βαθιά δημοκρατική»(!), ενώ ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μια «ναυαγισμένη χώρα στην οποία η κυβέρνηση έχει κάνει τεράστια ζημιά»(!). Και πρόκειται να κάνει μεγαλύτερη με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας διατείνεται επίσης πως έχει ισχυρή κυβέρνηση που θα κυβερνά μέχρι το τέλος της θητείας της, ο δε αρχηγός της ΝΔ μιλά για μια «κυβέρνηση κουρελού, μια κυβέρνηση de facto μειοψηφίας».

…ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως το έχει η μοίρα μας, στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας, να δημιουργούμε “δύο” Ελλάδες: διχασμένες ανάλογα με τις επικρατούσες ιδεολογίες ή ιδεοληψίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.