Μουσείο Τυπογραφείας

“Η Δεξιά του κυρίου”

≈–…” ≈ÿ« ‘œ’ –—Ÿ»’–œ’—√œ’  ’—…¡ œ’ ë‘”œ‘¡ «, ”‘œ ’–œ’—√≈…œ ÿ«÷…¡ «” –œÀ…‘… «”Είναι προφανές πια ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, απηλλαγμένη από τα καρμικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής Δεξιάς.
Είναι επίσης αλήθεια ότι για να διαδραματίσει ουσιώδη ρόλο την επαύριον, ο κ. Τσίπρας θα φτιάξει ένα “κόμμα Τσίπρα”.
Eτσι κι αλλιώς η πολιτική ζωή τείνει να ξεφύγει από τα παραδοσιακά μοτίβα των κομματικών στελεχών “των συνδικαλιστών του ευρύτερου δημόσιου τομέα”…
Συνειδητά όσο εξελίσσονται τα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού, θα αίρεται στην επιφάνεια και θα διαπιστώνουμε αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζεται “διαχειριστική επάρκεια του πολιτικού προσωπικού”.
Τα υπόλοιπα, είναι για τo Aρλεκιν.
Νομίζω ότι με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας, ο κ. Μητσοτάκης έχει προετοιμάσει τη διακυβέρνησή του εδώ και καιρό, γιατί είχε πιστέψει σε αυτήν, αλλά επαγρυπνεί για να προφτάσει απρόβλεπτους παράγοντες της καθημερινότητας.
Και η επιτυχία της διακυβέρνησης θα είναι οι “απρόβλεπτοι παράγοντες” να… μην γίνουν “σταθερές” της καθημερινότητας.
Επί παραδείγματι περιμένουμε με αγωνία να δούμε το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ αφού αν «πέσει η ΔΕΗ, πέφτει η χώρα».
Πρώτα η βιωσιμότητα της ΔΕΚΟ και μετά η απόδοση ευθυνών.
Επίσης έχει εξαιρετική σημασία το πώς θα αντιδράσουν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί στο οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης με δεδομένη την προσήλωση που δείχνουν στα υψηλά πλεονάσματα.
Ολα αυτά θα εξελιχθούν σύντομα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.