Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΤΟΥ ΝΟΧ

Η χρονιά των επιτυχιών

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ως η χρονιά των μεγαλύτερων επιτυχιών μπορεί να χαρακτηριστεί το 2017 για το Τμήμα Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, το οποίο συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία κατάφερε να σημειώσει μία εξαιρετική παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις που πήρε μέρος.
Eιδικότερα, η επισφράγιση τεσσάρων τίτλων και η ανάδειξη σε πρωταθλήτρια ομάδα σε τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα(!) δηλώνουν περίτρανα το πόσο σπουδαία ήταν η φετινή της παρουσία.
Το Τμήμα του ΝΟΧ, χάρη στην οργάνωση που το διακρίνει, την αγάπη και την ανιδιοτέλεια των ανθρώπων που το καθοδηγούν και με τη στήριξη των γονέων των αθλητών, αλλά και των χορηγών κατάφερε το έτος που ολοκληρώνεται να σημειώσει τις πιο μεγάλες επιτυχίες, διαφημίζοντας αν μη τι άλλο τον χανιώτικο αθλητισμό.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων είχε μία πληθώρα συμμετοχών που αφορά σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες, περισυλλέγοντας εκτός των τεσσάρων τίτλων και 132 μετάλλια (46 χρυσά, 38 ασημένια, 48 χάλκινα)! Οι τίτλοι της πρωταθλήτριας ομάδας κερδήθηκαν στο Πανελλήνιο Σπριντ, στο Πανελλήνιο Μεγάλων Αποστάσεων 5.000μ. Σπριντ, στο Πανελλήνιο Ωκεάνιου Καγιάκ και στο Πανελλήνιο Ανάπτυξης SUP. Μάλιστα, ο τελευταίος τίτλος είναι ουσιαστικά και ο πιο… καινούργιος, αφού το τμήμα του SUP που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του καγιάκ, δημιουργήθηκε πριν από δύο μόλις χρόνια και καταφέρνει να εξαργυρώνει ήδη με τον καλύτερο τρόπο τη δράση του.
Προπονητές στο Κανόε Καγιάκ είναι ο Μανώλης Αγγελάκης και ο Δημήτρης Καραγιαννίδης και ο Στέφανος Αβερκίου στο SUP.

Αγγελάκης: «Είμαστε το κορυφαίο σωματείο Κανόε Καγιάκ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα»
Για την παρουσία του χανιώτικου Κανόε Καγιάκ μιλά στα “Χ.ν.” ο προπονητής, Μανώλης Αγγελάκης, προχωρώντας σε μία ανασκόπηση της χρονιάς.

Η φετινή χρονιά κρίνεται ως πολύ επιτυχημένη για το Τμήμα. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;
Η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη από τότε που ιδρύθηκε το Τμήμα. Καταφέραμε και είμαστε πρωταθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ Σπριντ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ωκεάνιου Καγιάκ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων 5000μ. Κανόε Καγιάκ Σπριντ και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης στο SUP ενώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε Καγιάκ Σπριντ καταλάβαμε την 2η θέση. Εχοντας κατακτήσει όλα τα παραπάνω, μόνο χαρά και ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνεται ένας προπονητής για τους αθλητές και τις αθλήτριες του, καθώς και για όλους όσοι πιστεύουν σε μας και μας στηρίζουν. Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Καραγγιανίδη που έχει την εποπτεία στα τμήματα εκμάθησης για την πολύ καλή συνεργασία και δουλειά που κάνει, καθώς και τον Στέφανο Αβερκίου, υπεύθυνο προπονητή στο άθλημα του SUP, που επίσης δουλεύει πολύ συνετά. Ολη αυτή η πολύ καλή  δουλειά που πραγματοποιείται στο τμήμα υποδομής έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν συνέχεια αθλητές για τη μεγάλη κατηγορία. Μέσα από αυτή την διαδικασία χτίζεται σιγά σιγά η “ομάδα” σε ένα ατομικό άθλημα. Είμαστε το κορυφαίο σωματείο Κανόε Καγιάκ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μας, το ότι ένα επαρχιακό σωματείο βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και θέλουμε να παραμείνουμε σταθεροί σε αυτό το επίπεδο. Φέτος, ο Δήμος Χανίων πραγματοποίησε σημαντικά έργα στην εγκατάσταση που στεγαζόμαστε στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, που παρεμπιπτόντως προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες προκειμένου να αναπτυχθεί το άθλημα του Κανόε Καγιάκ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ν.Ο. Χανίων, τον βοηθό εφόρου, Νίκο Κουριδάκη και το Σύλλογο Γονέων του Καγιάκ, που είναι κοντά μας σε κάθε δραστηριότητα.

Στις εθνικές ομάδες υπήρξε ικανοποιητική στελέχωση από Χανιώτες αθλητές;
Ενα άλλο σημαντικό κομμάτι ήταν ότι συμμετείχαν 7 αθλητές μας στην Εθνική ομάδα. Ο Αναστάσιος Μελεμενής συμμετείχε στο στο παγκόσμιο και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ οι οι Ελευθερία Παπασταματάκη, Γιάννης Κουτσοποδιώτης και Γιάννης Αντωνίου στο πανευρωπαϊκό. Ο Χρήστος Τσουπάκης αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων και ο Λευτέρης Πολυχρονάκης και η Αθηνά Κέκελου σε διεθνή Regatta, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για μας.

Σε δύσκολες οικονομικά εποχές βρίσκετε αρωγούς στην προσπάθειά σας;
Πολύ σημαντικό για εμάς είναι ότι έχουμε την υποστήριξη χορηγών και υποστηρικτών σε κάθε βήμα που κάνουμε, με μεγαλύτερο τον επίσημο χορηγό μας, την ΑΝΕΚ LINES. Επίσης έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθειά μας, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η εταιρεία INTERDRADE AE (MARS – SNIKERS), η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, η ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος”, καθώς και δεκάδες άλλοι υποστηρικτές, στους οποίους είμαστε ευγνώμονες. Από εκεί και πέρα, πολύ σημαντική δουλειά γίνεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βοηθά και στηρίζει κάθε βήμα που γίνεται στον Ομιλο.

Από την άλλη, ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε;
Αυτή τη στιγμή το Τμήμα έχει περίπου 75 παιδιά, πολύ μεγάλος αριθμός και κάποιες φορές φθάνουμε σε σημείο να μην έχουμε υλικοτεχνική υποδομή για να υποστηρίξουμε σωστά τη δουλειά μας. Το Τμήμα δεν είχε ποτέ τόσα πολλά παιδιά και γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα τόσο από τον Ν.Ο. Χανίων, όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και από διάφορους χορηγούς προκειμένου να αγοραστεί αθλητικός εξοπλισμός, κάτι απαραίτητο τόσο για να καλύψουμε τις διάφορες ανάγκες όσο και για να γίνει ανανέωση του υπάρχοντος εξοπλισμού που μετράει 17 και 18 χρόνια ζωής και, όπως είναι φυσιολογικό, φθείρεται.

Πιστεύετε, λοιπόν, ότι και το 2018 θα παραμείνει ψηλά το χανιώτικο Κανόε Καγιάκ;
Το 2017 ήταν χρονιά ορόσημο για το Τμήμα. Ουσιαστικά, έκλεισε άλλος ένας κύκλος. Για τη νέα αγωνιστική σεζόν έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ενώ παράλληλα υπάρχει ανανέωση της μεγάλης ομάδας σε ποσοστό 30-40%. Ολα τα παιδιά δουλεύουν με ζήλο και με διάθεση για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ότι έχουμε καταφέρει μέσω του αθλήματος του Κανόε Καγιάκ, τα παιδιά να παίρνουν μόρια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κλείνοντας, έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;
Θέλω να σταθώ στο Τμήμα Ειδικής Αθλησης του Καγιάκ που λειτουργεί παράλληλα με το Τμήμα του Ομίλου. Εχουμε καταφέρει τα παιδιά να έχουν ενσωματωθεί σε αυτή τη διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας παιδιά των Special Olympics, γιατί ουσιαστικά το κύριο μας μέλημα είναι η κοινωνικοποίηση τους ενώ μέσα από αυτή την επαφή που υπάρχει, απορρέουν πολύ θετικά πράγματα τόσο γι’ αυτά τα παιδιά όσο και για τους υπόλοιπους αθλητές.

Αβερκίου: Το SUP “μεγαλώνει”
Στον τρίτο χρόνο ζωής ξεκινά να διανύει πλέον το Τμήμα SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, με τον προπονητή, Στέφανο Αβερκίου, να προχωρά από τη δική του πλευρά σε ανασκόπηση για τη μέχρι τώρα λειτουργία του.
«Το Τμήμα SUP έχει δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Ναυτικό Ομιλο Χανίων και φέτος είχαμε τη χαρά να πάρουμε μέρος στην πρώτη μας σπουδαία διοργάνωση, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης», σημειώνει ο Στ. Αβερκίου, συνεχίζοντας ως εξής: «Η συμμετοχή μας στέφθηκε με επιτυχία καθώς πλέον είμαστε πρωταθλητές Ελλάδος για το 2017. Το Τμήμα αυτή τη στιγμή απαριθμεί έναν σαφώς μεγαλύτερο αριθμό αθλητών σε σχέση με όταν ξεκινήσαμε και είμαστε ευχαριστημένοι. Σίγουρα, περιμένουμε ακόμα πιο μεγάλη προσέλευση έτσι ώστε η αγωνιστική μας συμμετοχή να γίνει πολύ πιο μαζική και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες».

Η αγωνιστική δραστηριότητα για το 2017
Οι αθλητές και αθλήτριες Κανόε Καγιάκ, SUP και Special Olympics συμμετείχαν στις παρακάτω διοργανώσεις και κατέκτησαν συνολικά 132 μετάλλια (46 χρυσά, 38 ασημένια, 48 χάλκινα).
• Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Ο Ν.Ο. Χανίων ήταν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ Σπριντ και οι αθλητές/τριες του κατέκτησαν 22 μετάλλια (9 χρυσά, 6 ασημένια, 7 χάλκινα).
• Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων 5.000μ.
Ο Ν.Ο. Χανίων ήταν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων 5000μ  Κανόε Καγιάκ Σπριντ και οι αθλητές/τριες του κατέκτησαν 6 μετάλλια (3 ασημένια, 3 χάλκινα).
• Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ωκεάνιου Καγιάκ
Ο Ν.Ο. Χανίων ήταν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ωκεάνιου και οι αθλητές/τριες του κατέκτησαν 6 μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο, 4 χάλκινα).
• Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης SUP
Ο Ν.Ο. Χανίων ήταν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης SUP και οι αθλητές/τριες του κατέκτησαν 9 μετάλλια (5 χρυσά, 3 ασημένια, 1 χάλκινο).
• Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεσαίων Αποστάσεων Ανάπτυξης 6.000μ. SUP
Ο Ν.Ο. Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεσαίων Αποστάσεων Ανάπτυξης 6.000μ. SUP και οι αθλητές/τριες του κατέκτησαν 2 μετάλλια (2 χρυσά).
• Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης
Ο Ν.Ο. Χανίων ήταν 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε Καγιάκ Σπριντ και οι αθλητές/τριες του κατέκτησαν 5 μετάλλια (2 χρυσά, 3 χάλκινα).
• 12η Διεθνή Regatta στην Κύπρο
Ο Ν.Ο. Χανίων συμμετείχε στην 12η Διεθνή Regatta στην Κύπρο και οι αθλητές/τριες του κατέκτησαν 10 μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια, 7 χάλκινα).
• “Winter Aegean Race”
Ο Ν.Ο. Χανίων διοργάνωσε με το Δήμο Αποκορώνου και συμμετείχε στο “Winter Aegean Race” που περιλαμβάνει αγώνες ωκεάνιου καγιάκ και οι αθλητές/τριες του κατέκτησαν 7 μετάλλια (2 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα).
•18οι διεθνείς “Κορίσσιοι” διασυλλογικοί αγώνες στη Λίμνη Κουρνά
Οι αθλητές/τριες του Ν.Ο. Χανίων κατέκτησαν 30 μετάλλια (12 χρυσά, 8 ασημένια, 10 χάλκινα).
• Διάσχιση της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου.
Οι αθλητές/τριες του Ν.Ο. Χανίων κατέκτησαν 4 μετάλλια (2 χρυσά, 2 ασημένια)
• Διασυλλογικοί αγώνες Ν.Α. Συνδέσμου
Οι αθλητές/τριες του Ν.Ο. Χανίων κατέκτησαν 16 μετάλλια (4 χρυσά, 6 ασημένια, 6 χάλκινα).
• Διασυλλογικοί αγώνες Ν.Ο. Βάρης Βάρκιζας
Οι αθλητές/τριες του Ν.Ο. Χανίων κατέκτησαν 5 μετάλλια (2 χρυσά, 2 ασημένια, 1 χάλκινο).
• Special Olympics
Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics Καγιάκ Σπριντ στην Λίμνη του Κουρνά. Οι αθλητές/τριες του Ν.Ο. Χανίων κατέκτησαν 10 μετάλλια (4 χρυσά, 3 ασημένια, 3 χάλκινα).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.