Μουσείο Τυπογραφείας

Οι μπλε φάκελοι

–—Ÿ‘« ”’Õ≈ƒ—…¡”« ‘œ’ ’–œ’—√… œ’ ”’윒À…œ’ ‘«”  ’¬≈—Õ«”«” ‘œ’  ’—…¡ œ’ ë‘”œ‘¡ «Αναλυτικές οδηγίες με τις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έλαβαν σε μπλε φακέλους στο πρώτο -χθεσινό- υπουργικό συμβούλιο οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με τη μείωση της φορολογίας να αποτελεί προεκλογικά την αιχμή του προγράμματος της ΝΔ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο φάκελος που έλαβε στα χέρια του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ετσι, βάσει του μπλε φακέλου που κρατά ο Χρήστος Σταϊκούρας, το οικονομικό επιτελείο πήρε εντολή από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει μεταξύ άλλων σε άμεση νομοθέτηση της μείωσης ΕΝΦΙΑ, μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 9% για τα εισοδήματα του 2020, με διατήρηση του αφορολογήτου και προσαύξησή του κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, διορθωτικές κινήσεις στις 120 δόσεις αλλά και σταδιακή μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α.
Στον δε, μπλε φάκελο που πήρε στα χέρια του ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης τίθεται ο Βόρειος Οδικός άξονας Κρήτης.
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προχωρεί. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων στην πράξη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.