Μουσείο Τυπογραφείας

Η αξιοποίηση του Ναυτικού Μουσείου

19/8/2019
κ. διευθυντά,
επισκεπτόμενος το μοναδικό Ναυτικό Μουσείο στην Κρήτη (Χανιά) διαπίστωσα τα εξής:
1. Παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε πριν 46 χρόνια δεν υπάρχει ούτε μια έκδοση που να περιλαμβάνει με εικόνες όλες τις συλλογές του Μουσείου, όσα εκθέματα υπάρχουν σε αυτό π.χ. μοντέλα πολεμικών και εμπορικών πλοίων, ιστορικά όπλα, συλλογή οστράκων, ενθυμήματα από τη μάχη της Κρήτης κ.λπ. Η έλλειψη της έκδοσης αυτής συνεπάγεται την απώλεια διαφυγόντων κερδών, που για 46 χρόνια σημαίνει πολλές χιλιάδες ευρώ. Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να μιμηθούν το Ναυτικό Μουσείο του Greenwich, το οποίο έχει τεράστια κέρδη από την πώληση αντιγράφων των εκθεμάτων, των σχετικών βιβλίων, χαρτών, εικόνων κ.λπ.
2. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος στη βιβλιοθήκη και έτσι ο όποιος μελετητής δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ούτε για μελέτη, ούτε για φωτοτυπίες. Αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις του υπουργού Ναυτιλίας καθώς και του προέδρου του Μουσείου.
Με τιμή
Γιώργος Τρανταλίδης – δικηγόρος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.