Μουσείο Τυπογραφείας

Η αριστεία της Ελένης

Screen Shot 2017-08-11 at 09.13.38Μπορεί να είναι μόλις 30 ετών, αλλά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με το ταλέντο της σε ολόκληρο τον κόσμο και να «απογειώσει» την Ελλάδα με τη σπουδαία δουλειά της. Ο λόγος για την διακεκριμμένη Ελληνίδα ερευνήτρια της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA), Ελένη Αντωνιάδου (από τη Θεσσαλονίκη), η οποία ασχολείται με την βιοτεχνολογία, έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της στον χώρο της Ιατρικής και «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Έχει κερδίσει τον τίτλο «Γυναίκα της χρονιάς», σύμφωνα με την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης «FDM Everywoman in Technolgy Awards»).
Η μικρή αλλά πλούσια σε εμπειρίες ζωή της, τής επιτρέπει να μας εμπιστευθεί μερικές αρχές της, ώστε να διακριθούμε στη δουλειά και τη ζωή μας:
-Το να δουλεύεις περισσότερες ώρες απ’ όσες ξοδεύεις για να ζεις, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
-Το burn out (=εργασιακή εξουθένωση) δεν γίνεται μόνο λόγω φόρτου εργασίας, γίνεται γιατί ο φόρτος εργασίας είναι πιο μεγάλος από το κίνητρο για τη δουλειά.
-Ίσως, το μόνο πράγμα που σε κρατάει πίσω από το να τα καταφέρεις, δεν είναι οι ευκαιρίες, αλλά η ανάθεση αρμοδιοτήτων και η ομαδική δουλειά.
-Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών έχει θεμελιώδη αξία. Και η επιλογή συντρόφου ζωής θα μπορούσε, θα έπρεπε και πρέπει να είναι η πιο σημαντική απόφαση που θα πάρετε, αν δεν ορίσετε τις προτεραιότητές σας με μυωπικό όραμα.
Και όλα αυτά, χωρίς κληρωτίδα…ζωής, παρά μόνο με την άοκνη και άριστη δουλειά της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.