Μουσείο Τυπογραφείας

Η απόφαση του δικαστηρίου για το φονικό στα Ανώγεια

dikastiriaΕνόχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τον 21χρονο και τον πατέρα του για ανθρωποκτονια από πρόθεση, για το θάνατο του 24χρονου κτηνοτρόφου σε ορεινή περιοχή των Ανωγείων τον Απρίλη του 2017.
Ένας αδελφός και ο πατέρας του θύματος κρίθηκαν ένοχοι για οπλοφορία και ο δεύτερος αδελφός του θύματος ένοχος κατά πλειοψηφία για απόπειρα  ανθρωποκτονιας, οπλοφορία, οπλοκατοχή, οπλοχρησία.

Το δικαστήριο αποφάσισε:
Για τον 21χρονο 37 χρόνια (με βάση τη νομοθεσία εκτίει 25 χρόνια συνολικά) κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, για τις δύο απόπειρες, και για οπλοφορία,οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Για τον πατέρα του 21χρονου 25χρόνια καθειρξη (εκτίει 25 χρόνια) για συναυτουργια και απόπειρες δολοφονίας και για οπλοφορία, οπλοχρησία ,οπλοκατοχή. Οι δικηγόροι ζήτησαν αναστολή στην ποινή των δύο μέχρι το Εφετείο κάτι που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Για έναν εκ των αδελφών του θύματος ο εισαγγελέας πρότεινε 13 κάθειρξη με αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 21χρονου και για για οπλοφορία ,οπλοχρησία ,οπλοκατοχή. Θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται 1 φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.
Για το δεύτερο αδελφό και τον πατέρα του θύματος ποινές φυλάκισης 8 και 12 μηνών για οπλοκατοχή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.