Μουσείο Τυπογραφείας

Η Αντζελίνα Τζολί καταγγέλλει τη σεξουαλική βία εις βάρος των γυναικών Ροχίνγκια

antzelina tzoliΗ Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί καταδίκασε τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών Ροχίνγκια στη Μιανμάρ, όπου μια επιχείρηση του στρατού έχει οδηγήσει στη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.
Περισσότεροι από 600.000 Ροχίνγκια έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου εξαιτίας των διώξεων στις οποίες επιδίδεται ο βιρμανικός στρατός και τις οποίες ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει «εθνοκάθαρση».
Η Τζολί, που είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δήλωσε σε μια αντιπροσωπεία του Μπανγκλαντές στο Βανκούβερ ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τους Ροχίνγκια που είναι θύματα σεξουαλικής βίας.
«Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ομιλία της για τη σεξουαλική βία που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές και καταδίκασε την ένοπλη σύγκρουση στη Μιανμάρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Μπανγκλαντές.
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το σχεδιαζόμενο ταξίδι της Τζολί.
Από την πλευρά της η Πραμίλα Πάτεν, ειδική εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία στις συγκρούσεις, δήλωσε ότι θα παραπέμψει τις κατηγορίες αυτές εναντίον του στρατού της Μιανμάρ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.