Μουσείο Τυπογραφείας

Η αγωνία των συνταξιούχων

Τελικά, αυτή η αγωνία των συνταξιούχων -κάθε δυο και τρεις- με το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις τους, φαίνεται δεν θα έχει τέλος.
Αρχικά ήταν οι αλλεπάλληλες μειώσεις, με τους Νόμους του 2012 και του 2015. Σήμερα, είναι το μεγάλο ερωτηματικό και η μεγάλη ανησυχία για τυχόν νέες περικοπές από τον Γενάρη, κάτι που όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι εκ των Βρυξελλών αξιωματούχοι θα κριθεί από το δημοσιονομικό μας “μαξιλάρι”.
Και ταυτόχρονα, στην ημερήσια διάταξη, έχουμε και το θέμα της επιστροφής των αναδρομικών για τα ποσά των συντάξεων που περικόπηκαν, καθώς και των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, θέμα που είναι έντονο στην επικαιρότητα τούτες τις μέρες, με αφορμή τις αποφάσεις Eιρηνοδικείων και Πρωτοδικείων που δικαίωσαν συγκεκριμένες περιπτώσεις συνταξιούχων.
Καθημερινές είναι οι αγωγές και οι αιτήσεις εκείνων που διεκδικούν αναδρομικά ποσά επιστροφής. Με την αγωνία, σε μία παράλληλη σύμπλευση με την ανασφάλεια για… την επόμενη μέρα να μεγαλώνει.
Το ζήτημα κατά τους αναλυτές, είναι νομικά πολύπλοκο, με οικονομικές διαστάσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν αυτή την περίοδο να προσδιοριστούν, καθώς κανείς δεν έχει μπροστά του όλα τα δεδομένα. Δηλαδή, κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των συνταξιούχων στους οποίους θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά τα χρήματα των περικοπών.
Θα βγουν άραγε κερδισμένοι οι συνταξιούχοι από όλο αυτό;
Ή οι ελπίδες θα είναι για μία ακόμη φορά φρούδες;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.