Μουσείο Τυπογραφείας

Η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη

Κύριε διευθυντά,
θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας, να σμίξω κι εγώ τη φωνή μου με τις μύριες άλλες φωνές, όσον αφορά στα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, που δυστυχώς, χρόνο με το χρόνο, πληθαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς κάτι που όλους πιστεύω μας ανησυχεί ιδιαίτερα.
Ανοίγοντας τα όποια μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεόραση, ραδιόφωνο, όλο και για κάποιο τροχαίο, θανατηφόρο ή μη, θ’ ακούσουμε από τον εκφωνητή τους. Πολλές φορές, οι άνθρωποι αυτοί, την είδηση που είναι εκ των πραγμάτων δυσάρεστη να την αναγγείλουν, μασούνε τα λόγια τους -θα μπορούσα να πω- έχοντας πάρει θλιμμένη όψη. Επίσης, την ώρα της αναγγελίας, χρόνια και χρόνια, ακούω από τους εκάστοτε κυβερνώντες τούτης της πολύπαθης χώρας, υποσχέσεις για αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά στον Κ.Ο.Κ. και ένα σωρό άλλα μέτρα μεταξύ αυτών και τη βελτίωση του οδικού δικτύου απανταχού της ελληνικής επικράτειας για τη μείωσή τους. Τελευταία, πολύς θόρυβος γίνεται για τη ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη μεγαλόνησο Κρήτη. Ναι, η πικρή αλήθεια είναι ότι πράγματι κι όλοι το γνωρίζουμε αυτό, ότι τα τροχαία θανατηφόρα κι όχι μόνο ατυχήματα έχουν πάρει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις. Δεν άκουσα όμως κανένα να εξαγγέλλει σοβαρά και υπεύθυνα προγραμματισμούς για τη βελτίωση του πεπαλαιωμένου οδικού δικτύου της μεγαλονήσου ειδικότερα και αυτό το έχουμε επισημάνει πολλές φορές κι από τούτη τη στήλη της εφημερίδας εμείς οι απλοί πολίτες.
Δεν βλέπω, όμως, τουλάχιστον εγώ, ουσιαστική βελτίωση του οδικού δικτύου στην επικράτεια του νομού Χανίων και ειδικότερα στις επαρχίες Κισάμου και Σελίνου που εκεί, εδώ και αρκετά χρόνια, δραστηριοποιούμαι ποικιλοτρόπως. Από την εγκατάστασή μου στο νησί, πριν σαράντα περίπου χρόνια, όλο μέτρα εξαγγέλλονται και μέτρα δεν βλέπω να παίρνουν σάρκα και οστά. Εκτός από ορισμένα μπαλώματα, με όλη τη σημασία της λέξεως. Τώρα τελευταία, διάβασα σε μια εφημερίδα που δεν θυμάμαι πια ήταν κι αν κάνω λάθος διορθώστε με, ότι ο προγραμματισμός του Β.Ο.Α. του νησιού που δεν γνωρίζω αν εξαγγέλθηκε ποτέ επίσημα, θα ακυρωθεί και θα σχεδιαστεί από την αρχή. Επίσης, στον δρόμο που ενώνει τα Χανιά με το Καστέλι οι διαχωριστικές γραμμές ειδικότερα τη νύχτα δεν διακρίνονται σε ορισμένα σημεία όσο θα έπρεπε να διακρίνονται. Τέλος πιστεύω, ως Έλληνας πολίτης, ότι ήρθε ο καιρός και κάνω έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές, να συνταχθούν μονιασμένοι να προγραμματίσουν λύσεις σοβαρές και υπεύθυνες. Φτάνει πια, όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο. Κι επιπλέον και κλείνω με αυτό, όχι άλλος παραγκωνισμός όσον αφορά στο οδικό δίκτυο του νησιού μας, αυτό πιστεύω εγώ ότι γίνεται. Ευελπιστώ η παρούσα να βρει τη δέουσα ανταπόκριση.

Δημήτρης Κ. Τυραϊδής
συγγραφέας – ποιητής
μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών,
μέλος των Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.