Μουσείο Τυπογραφείας

H πλατεία της Μητρόπολης

Κύριε Δ/ντά,
Η οδός Χάληδων και η πλατεία μπροστά από την Τριμάρτυρη, είναι μια πολύ πετυχημένη ανάπλαση στην παλιά πόλη και αξίζουν συγχαρητήρια στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή που υλοποίησε αυτό το θαυμάσιο έργο. Ειδικά η πλατεία της Μητρόπολης είναι χαρά Θεού για τα παιδιά.
Καθημερινά, ιδίως τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες μικρά παιδιά, προνήπια, νήπια και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, συνοδευόμενα από τους γονείς ή τις γιαγιάδες τους, κουβαλώντας τα παιχνίδια τους, μπάλες, ποδηλατάκια, πατίνια και ό,τι άλλο, ξεχύνονται στην πλατεία, παρέα με τους φίλους τους, μες στην τρελή χαρά, σ’ ένα ατελείωτο τρεχαλητό στο καινούριο πλακόστρωτο.
Όμως, κύριε Δ/ντά, μια μικρή αβλεψία του Δήμου Χανίων και προ πάντων η ανευθυνότητα κάποιων φιλόζωων δημιουργεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών.
Στη βορειοδυτική γωνία της πλατείας σε ένα μεγάλο κύκλο εμβαδού 2 περίπου τ.μ, φυτεύτηκε προ καιρού μια κουκουναριά και μέσα στον κύκλο είναι μια παροχή νερού από όπου προεξέχει ένα κομμάτι λάστιχο που μονίμως τρέχει πολύ λίγο νερό.
Το περασμένο Σάββατο, πρώτη Αυγούστου, καθόμουν σε κατάστημα της πλατείας και στη μισή ώρα που έμεινα, παρατήρησα και μέτρησα με προσοχή και ενδιαφέρον δύο αδέσποτα σκυλιά και τρία δεσποζόμενα να ουρούν στα χόρτα γύρω από το δεντράκι και μιας νεαράς κυρίας το σκυλί να αφοδεύει στο σημείο, προς τιμήν της όμως μάζεψε τις ακαθαρσίες.
Ταυτοχρόνως, όμως, 4 με 5 φορές η μπάλα των παιδιών που έπαιζαν στην πλατεία κατέληξε στον ίδιο χώρο και τα παιδιά την μάζεψαν και συνέχισαν ανέμελα το παιχνίδι τους.
Τα ερωτήματα τώρα που γεννιούνται σε όλους μας είναι πολλά.
Κινδυνεύουν ή δεν κινδυνεύουν τα παιδάκια από κάποια μολυσματική νόσο; π.χ. εχινόκκοκο;
Μπορούν ή δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων να εμποδίζουν τα σκυλιά τους από το να κάνουν την ανάγκη τους στον χώρο που παίζουν τα παιδιά;
Μήπως ο Δήμος πρέπει να καλύψει το κενό του κύκλου με πυκνό δίχτυ σκίασης  για να μη βγαίνουν χόρτα, που ελκύουν τα σκυλιά να ουρούν και από πάνω να βάλει μια πυκνογεμισμένη σχαρα ακριβώς στο ύψος του πλακόστρωτου, ώστε η μπάλα να μη σταματά στο σημείο ή τέλος πάντων ό,τι αποφασίσουν οι ειδικοί τεχνίτες. του Δήμου
Πάντως κάτι πρέπει να γίνει. Άραγε έχουν πρόταση γι αυτό τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης;
Με εκτίμηση
Γεώργιος Μανιαδάκης
συν/χος δάσκαλος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.