Μουσείο Τυπογραφείας

Η Παιδεία στο απόσπασμα

Εκπνέει σήμερα το “τελεσίγραφο” του Υπουργείου Παιδείας προς τις Πρυτανικές Αρχές οκτώ Πανεπιστημίων -ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Κρήτης- βάσει του οποίου καλούνται να δώσουν τα ονόματα των υπαλλήλων που θα χάσουν τη θέση τους.
Το ότι τα Πανεπιστήμια αδυνατούν να λειτουργήσουν με ανεπαρκές προσωπικό είναι σαφές ότι δεν απασχολεί την κυβέρνηση.
Αυτό που φαίνεται να είναι σε προτεραιότητα είναι να επιβληθεί η απόφαση για «αφαίμαξη των Πανεπιστημίων», όπως πολύ εύστοχα χαρακτήρισε τις περικοπές η πρόσφατη ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Αυτό αποδεικνύει εξάλλου και η ετοιμότητα των Εισαγγελικών Αρχών σε όλη τη χώρα καθώς, όπως μετέδιδαν χθες τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε., αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των διευθυντών των Διοικητικών Υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος, ενώ με ποινικές κυρώσεις απειλούνται και οι Πρυτανικές Αρχές επειδή «αμέλησαν να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα που διευθύνουν».
Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι μέσα και από αυτή τη διαδικασία η Εκπαιδευτική Κοινότητα (φοιτητές και καθηγητές) καλούνται να πάρουν ένα μεγάλο “μάθημα” διαλόγου και δημοκρατίας.
Αποφασίζουμε, διατάζουμε, επιβάλλουμε αποφάσεις με την απειλή διώξεων. Στήνουμε την Παιδεία στο απόσπασμα. Για πολλοστή φορά…
Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή, θα εισακουστούν οι φωνές των πανεπιστημιακών και θα πρυτανεύσει η λογική.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.