Μουσείο Τυπογραφείας

H κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειές της οδεύοντας προς τον ολοκληρωτικό έλεγχο

NORBERT HARING

Γερμανός οικονομικός συντάκτης και συγγραφέας εκλαϊκευμένων οικονομικών βιβλίων, αρθρογράφος της μεγαλύτερης οικονομικής εφημερίδας της Γερμανίας Handelsblatt, δ/ντής του Blog “Geld und mehr”, ιδρυτικό μέλος της διεθνούς ένωσης οικονομολόγων. Εκδοτικός οίκος Α.Α. Λιβάνης 2016 Μετάφραση από τα γερμανικά Σοφία Μαριάτου Σειρά οικονομία

Ενα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος βιβλίο γραμμένο από έναν τολμηρό Γερμανό συγγραφέα με Ευρωπαϊκή και Διεθνή Εποπτεία για όλα τα σύγχρονα οικονομικά -με τεράστιες κοινωνικές συνέπειες- προβλήματα και θέματα. Eνα κρίσιμο θέμα είναι το “Μεγάλο κόλπο” για την κατάργηση των μετρητών και την αντικατάστασή τους με πλαστικό χρήμα. Ο συγγραφέας Χέρινγκ αναλύει ολόκληρη τη συνωμοσία αυτή και αποκαλύπτει τους διεθνείς συνεργάτες τους, ενώ παρουσιάζει τις χώρες “πειραματόζωα”, τις στρατηγικές και τους μηχανισμούς για την ολοκληρωτική επιβολή της κατάργησης (απαγόρευση) του νόμιμου χρήματος των μετρητών. Για να χαρακτηρίσει παρανοϊκή την προσπάθεια αυτή της παγκόσμιας τράπεζας υπερκυριαρχίας, η οποία αποστερεί από την ανθρωπότητα το τελευταίο αγαθό της ελευθερίας της, για να τις μεταβάλει (μέσα από την ολοκληρωτική παρακολούθηση και έλεγχο από το κράτος) με τη συνενοχή των “νομισματικών θεματοφυλάκων”. Για να γίνει η παγκόσμια πραγματικότητα χειρότερη από εκείνη που προέβλεψε ο Τζωρτζ Οργουελ της εφιαλτικής παρακολούθησης ακόμα και των πολιτών.

ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν βαλθεί να καταργήσουν τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα, επικαλούμενες την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, τα μετρητά όχι μόνο δεν απειλούν την ασφάλεια και την ελευθερία μας, αλλά συμβάλλουν στη διασφάλισή τους. Εξασφαλίζοντας τα τελευταία ψήγματα ελευθερίας και ιδιωτικότητας που μας έχουν απομείνει, αλλά, και περιορίζουν τη στέρηση των δικαιωμάτων μας, τον έλεγχο και την παρακολούθηση από το κράτος και τις μυστικές του υπηρεσίες, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τους συλλογείς προσωπικών δεδομένων από τους φορείς της πληροφορικής. Γιατί είμαστε γυμνοί απέναντι σε όλους αυτούς τους παραμορφωτές και πολιορκητές της ιδιωτικής μας ζωής.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

Ομως, κάθε φορά που πληρώνουμε τοις μετρητοίς αποκλείουμε τους σπιούνους που θέλουν να ξέρουν τα πάντα για μας. Με τα μετρητά να μην αφήνουν πίσω τους κανένα ηλεκτρονικό ίχνος και ό,τι αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη είναι πλέον -ή έστω θα είναι σε μερικά χρόνια- δημόσια προσβάσιμο, αλλά σας αρέσει να ξεγυμνώνεστε μπροστά στον τραπεζικό σας σύμβουλο όχι, βεβαίως, κι όμως τώρα στη χώρα μας και σε λίγο σε ολόκληρο τον κόσμο θα στέκεστε εντελώς γυμνοί απέναντί του καθώς αυτός (μ’ ένα κλικ ηλεκτρονικό) θα γνωρίζει και την παραμικρή πληρωμή που κάνετε. Αλλά πάλι μ’ ένα κλικ θα γνωρίζει το κάθε υπουργείο, αλλά και ο κάθε χάκερ. Αυτά αναλύει διεξοδικά ο Γερμανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Ν.Β. στο νέο του και δραματικό για το λαό μας επίκαιρο βιβλίο του.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

Αυτό το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2016 από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη με τίτλο Norbert Haring “Η κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειές της”. Οδεύοντας προς τον ολοκληρωτικό έλεγχο. Αλλά, ποιος έγραψε και τόλμησε ν’ αντιταχθεί και ν’ αντισταθεί σ’ αυτή τη νέα επέλαση οικονομικού ολοκληρωτισμού που επιβάλλει το παγκόσμιο, αλλά και ευρωγερμανικο-γαλλικό τραπεζικό σύστημα και όλους τους πίσω από αυτό κύκλους που το διαμορφώνουν. Το υποστηρίζουν και το επιβάλλουν; Συγγραφέας αυτού του ενδιαφέροντος αμφισβητησιακού βιβλίου (που καταγγέλλει την ουτοπία και σκευωρία ενός νομισματικού κόσμου) είναι ο 53χρονος Νόρμπετ Χέρινγκ οικονομικός συντάκτης και συγγραφέας εκλαϊκευμένων οικονομικών συγγραμμάτων.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ

Το μπεστ σέλερ του με τίτλο: “Oikonomia” που το έγραψε σε συνεργασία με τον Στόρμπεκ, βραβεύτηκε ως το καλύτερο οικονομικό βιβλίο για το 2007. Το 2014 διακρίθηκε με το βραβείο της “Keymes – Cesellschaft” για την οικονομική αρθρογραφία. Από το 2011 είναι δραστήριο μέλος της διεθνούς ένωσης οικονομολόγων. Αυτός είναι που τόλμησε να αντιταχθεί στην κατάργηση των μετρητών και τις συνέπειές της” υποστηρίζοντας ότι: “Μόνο τα μετρητά είναι αληθινά”. Δεν πρόκειται για κάποιο απόφθεγμα των σοφών του παρελθόντος που αρνούνται να προσαρμοστούν στον σύγχρονο κόσμο καθώς τα μετρητά είναι χειροπιαστά και μετρήσιμα. Βοηθούν να κρατάμε κάθε έλεγχο στα έξοδά μας… Αντίθετα από το λογιστικό χρήμα των τραπεζών κρύβεται μια υπόσχεση σε περιόδους ευνοϊκής οικονομικής συγκυρίας. Αλλά, από τη χρηματοπιστωτική κρίση η οποία ξέσπασε το 2008 και έπειτα έχουμε αρχίσει και πάλι να το αντιλαμβανόμαστε… Ομως, με το χρήμα (όπως το διακινούν οι τράπεζες…) κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι τραπεζίτες.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

Τα περιεχόμενα του αποκαλυπτικού και ίσως, ανταγωνιστικού σε άλλα συμφέροντα βιβλίου είναι: 1) Εισαγωγή 2) Ο πόλεμος κατά των μετρητών 3) Η συνενοχή των νομισματικών θεματοφυλάκων 4) Οδεύοντας προς τον ολοκληρωτισμό 5) Πώς λειτουργεί το νομισματικό ελεγκτικό σύστημα 6) Χρυσός, χρήμα και δύναμη 7) Η ουτοπία ενός ιερού νομισματικού κόσμου 8) Η αντίσταση των μετρητών. Ωστόσο, ο πόλεμος κατά των μετρητών “έσκασε μύτη” από τη Γαλλία που τον Σεπτέμβρη του 2015 ανακοινώθηκε ότι οι Γάλλοι δεν επιτρέπεται να πληρώνουν με μετρητά τα καταναλωτικά αγαθά που αγοράζουν από 3.000 ευρώ που ίσχυε ως τότε. Με αιτιολογία για πάταξη της τρομοκρατίας και το ξέπλυμα χρήματος. Στη Δανία σχέδιο νόμου κυβέρνησης εξαίρεσε τα μικρά καταστήματα πωλήσεων και τα πρατήρια βενζίνης από την υποχρέωση αποδοχής μετρητών ενώ σύντομα ενδεχομένως δεν θα μπορεί κανείς στη Δανία να βγαίνει για ψώνια και για φαγητό και να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς πιστωτική κάρτα.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αλλά, ποιο είναι το νόημα αυτού του αδιανόητου ελέγχου και καταναγκασμού εξαφάνισης – απαγόρευσης χρήσης των μετρητών παραφροσύνης και σχιζοφρένειας και της σύγχρονης νομισματικής λειτουργίας μας. Οπου το κράτος (απαγορεύει τις πληρωμές) με το χρήμα που το ίδιο έχει ανακηρύξει ως το μοναδικό χωρίς περιορισμούς νόμιμο μέσο πληρωμής, αυτο-αναίρεση του Συνταγματικού δικαίου και της ανθρώπινης ελευθερίας. Οσες διατάξεις κι αν επιβάλλουν σχιζοφρενείς νομοθέτες για όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα για τη χώρα μας, που το ίδιο το Υπουργείο των Οικονομικών της Ελλάδας, όπως αναφέρει ο συγγραφέας (στη σελ. 26) με νέους κανονισμούς της ΕΕ να εξουδετερώνουν όλο και περισσότερο τα μετρητά με έμμεσους τρόπους, δικαιολογίες και ελάχιστης σημασίας αιτιολογίες που προβάλλουν οι εμφανείς και αφανείς μηχανισμοί της επιβολής του πλαστικού χρήματος.

ΤΡΙΑ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ” ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

Με υπότιτλο: “Από την περιφέρεια στον πυρήνα” ο συγγραφέας αναφέρει ότι: ο πόλεμος κατά των μετρητών βασίζεται στη Στρατηγική να ξεκινάει από εκεί που οι άνθρωποι είτε ενθουσιάζονται που αποκτούν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό χρήμα, είτε δεν μπορούν να προβάλλουν αντίσταση καθώς και από εκεί που δεν πολυφαίνεται. Με την Αφρική να πληροί και τα τρία αυτά κριτήρια. Ενώ, η Νότια Ευρώπη, οι μικρές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως και οι αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ πληρούν ορισμένα από αυτά. Ομως, η εφαρμογή συστημάτων πληρωμής μέσω κινητών συσκευών δεν είναι πουθενά πιο προχωρημένη απ’ ό,τι στην αφρικανική Ηπειρο. Εκεί συνεργάζονται κυβερνητικοί οργανισμοί με ΜΚΟ και ομίλους τηλεπικοινωνιών και τράπεζες για τη σχεδόν ολοκληρωτική κατάργηση των μετρητών. Για να μας πληροφορήσει ο Νobert Haring ότι και στις ΗΠΑ ξεκίνησε ο ακήρυχτος πόλεμος κατά των μετρητών.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

Ομως, στις Η.Π.Α. η υποχρέωση αποδοχής των μετρητών είναι πρόδηλη (σελ. 29) αφού, σε όλα τα χαρτονομίσματα των δολαρίων αναγράφεται το εξής: το παρόν τραπεζογραμμάτιο αποτελεί νόμιμο χρήμα για την εξόφληση κάθε χρέους, δημόσιου ή ιδιωτικού ωστόσο, γράφει ο Χέρινγκ, τράπεζες όπως η Morgan αρνούνται όλο και πιο συχνά στους πελάτες της να πληρώνουν τα χρέη τους στην τράπεζα και τους οφειλόμενους τόκους με τα χαρτονομίσματα (τα δολάρια) όσον αναγράφεται αυτή η φράση. Το ότι, όμως πρόκειται για έκνομη πράξη το επιβεβαιώνει και ο Χέλμοντ Ζίκμαν. O καθηγητής νομισματικού δικαίου και δικαίου κεντρικών τραπεζικών στη Φρανκφούρτη. Αυτός χαρακτηρίζει τις όλο και πιο διαδεδομένες πρακτικές και τους νόμους για τον περιορισμό της χρήσης μετρητών σαφώς παράνομες. Πρώτα στις ΗΠΑ ο πόλεμος κατά των μετρητών διεξάγεται πιο διακριτικά και ανεπαίσθητα απ’ ό,τι στην Ευρώπη. Οπου το ακραίο παράδειγμα στον ευρωπαϊκό χώρο είναι οι Σουηδικές τράπεζες που στα περισσότερα υποκαταστήματά τους δεν μπορεί πλέον κανείς ούτε να καταθέσει ούτε να πάρει μετρητά.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

Πάντως, στο μέρος του βιβλίου “πως ξεκίνησαν όλα (από σελ. 32-67) αποκαλύπτοντας σοβαρά στοιχεία για όλες τις πράξεις μυστικών υπηρεσιών, ανωτάτων ιδρυμάτων, κυρίως της Αμερικής, της Αγγλίας, της Ευρώπης. Με κορυφαίους το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ καθώς και όλες οι Μυστικές κλειστές όπως η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και άλλες που οι μηχανισμοί και τα στελέχη τους καθορίζουν όπως στην εκστρατεία της κατάργησης των μετρητών με πειραματόζωα και την Ελλάδα, τη μοίρα του κόσμου και του λαού και κάθε ανθρώπου. Ολα τα αναφερόμενα στο βιβλίο του Ν. HARING είναι συγκλονιστικά, ολέθρια, απάνθρωπα, εφιαλτικά.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΙ ΣΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ”

Για να αναφερθεί ο συγγραφέας στην “Τράπεζα των Τραπεζών”, που είναι η Κεντρική Τράπεζα που ρυθμίζει τις τραπεζικές θέσεις για να σώζονται οι ίδιες οι τράπεζες των μεγάλων ανομιών και να καταστρέφονται οι λαοί, όπως έγινε με την οικονομική κρίση του 2008-2009 με τον τραπεζίτη της Coldman Sachs που είναι συνυπαίτιος για τη μεγάλη οικονομική κρίση. Στο αποκαλυπτικό κεφάλαιο “οδεύοντας προς τον ολοκληρωτικό έλεγχο” ως τα πειραματόζωα που δείχνει τι γίνεται στην Αφρική, στην Κίνα, στη Σουηδία, αλλά και στην Ελλάδα αποκαλύπτουν το τεράστιο πείραμα για την κατάργηση των μετρητών. Με κρατικές επιχορηγήσεις όπως γίνεται τώρα και εδώ – κατά των πολιτών.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ “ΑΚΑΚΟ” ΟΡΦΑΝΟ

Για να είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και κυβερνήσεις που θα αδράξουν την ευκαιρία για να επιβάλλουν ένα απολυταρχικό κράτος παρακολούθησης το οποίο θα κάνει τον “μεγάλο αδερφό” από το φρικιαστικό όραμα του 1984 του Τζωρτζ Οργουελ να φαντάζει σαν ένα άκακο ορφανό… Ομως, εγώ για τον Μεγάλο αδερφό της απολυταρχίας έχω γράψει αρκετά άρθρα στα Χανιώτικα νέα. Αλλά, η σημαντικότερή μου κατάθεση τότε που κυριαρχούσε η καταναλωτική κοινωνία ήταν όταν έγραψα το τολμηρό θεατρικό χάπενιγκ και το παρουσίασα δημόσια σε μια ολονύκτια παράσταση στην Αθήνα (από το θέατρο Αιγαίου, με σκηνοθεσία του δημιουργού του Νίκου Παροίκου το 1986…). Ωστόσο, στα υποκεφάλαια “Η αγορά του χρήματος”: είναι το λογιστικό χρήμα των τραπεζών αυθεντικό χρήμα και από πού προέρχονται λανθασμένα εντυπώσεις για το Νομισματικό σύστημα; Ο Νorbert Haring ξεκαθαρίζει για τους αναγνώστες όλες τις ερωτήσεις πoιοn εξυπηρετεί αυτό το Νομισματικό σύστημα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠO ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Αυτό είναι το ενδιάμεσο τελευταίο υποκεφάλαιο του βιβλίου του οικονομολόγου δημοσιογράφου Χέρινγκ ο οποίος (σελ. 111-121) γράφει ότι τον κώδωνα του κινδύνου που συνδέεται με την κατάργηση των μετρητών είχε κρούσει ένας τραπεζίτης, ο πρόεδρος της Signature Bank Σκότσεϊ ο οποίος είχε προειδοποιήσει από το 2013 με τον τίτλο: “Κοινωνία χωρίς μετρητά” ένας τεράστιος κίνδυνος για την ελευθερία μας. Για να αναφέρει ο συγγραφέας προς το τέλος αυτού του υποκεφαλαίου ότι ο “ηλεκτρονικός μεγάλος αδερφός” τροφοδοτείται κυρίως με πληροφορίες που αφορούν τις κινήσεις πληρωμών των εργαζομένων… …Ομως, αν εξαλειφθούν και τα μετρητά, η εξουσία των τραπεζών θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο…. για το καλό των ίδιων των τραπεζών απ’ ό,τι των πολιτών… Ομως, στο άρθρο της Τετάρτης θα αναφερθούμε στους τελευταίες σελίδες του βιβλίου που ο συγγραφέας γράφει για ασφαλές κρατικό χρήμα, για όλους τους πολίτες και όλες τις επιχειρήσεις, όχι στον παράνομο έλεγχο των πληρωμών και για την αντίσταση των μετρητών και ενώ, στην ωραία και μοιραία μας πατρίδα άρχισε η προετοιμασία για την επιβολή απαγόρευσης των μετρητών…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.