Μουσείο Τυπογραφείας

H ημέρα σε εικόνες

 • Απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αποκλείσει με τα πανό τους την είσοδο του υπουργείου διεκδικώντας την επιστροφή στις δουλειές τους
 • Την μεγαλύτερη πυκνότητα σε χελώνες παγκοσμίως έχει έκταση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού σύμφωνα με μετρήσεις που κάνει τα τελευταία 30 χρόνια ο Βρετανός ερπετολόγος Adrian Hailey. Ολο αυτό το διάστημα έχει, μάλιστα, καταγράψει και "μαρκάρει" πάνω από 6000 ζώα τα οποία αναγνωρίζει πλέον στις εξορμήσεις του!
 • Μέλη των ΔΣ των συλλόγων-μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής καίνε συμβολικά την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπυ δημοσιεύεται ο του Ν.4250/2014 περί αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων σε μία παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αθήνα Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. Οι διαμαρτυρόμενοι συνδικαλιστές παρέδωσαν στο υπουργείο χιλιάδες υπογραφές πολιτών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του νόμου καθώς θεωρούν την αξιολόγηση ως πρόσχημα για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων
 • Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον Κωστή Μαραβέγια να ερμηνεύει επί σκηνής στην παράσταση Maraveyas Ilegal "Weekend", Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τίτλο "Συναυλίες στον κήπο του Μεγάρου"
 • Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τους συντελεστές της παράστασης να ερμηνεύουν τους ρόλους τους στην παράσταση «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη σε χορογραφία Λόρκα Μασσίν, την Κυριακή 29 Ιουνίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ένα κλασικό έργο - ορόσημο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, διάσημο στα πέρατα της γης, τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για πρώτη φορά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και για μία και μοναδική παράσταση. Μια παραγωγή υψηλής αισθητικής, η οποία στοχεύει να προσελκύσει ελληνικό κοινό αλλά και ξένους επισκέπτες.
 • Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας παρακολουθεί τη φρουρά να της αποδίδει τιμές στο Εδινβούργο, στη διάρκεια της “τελετής των κλειδιών”.
Κάθε νύχτα, ο κύριος δεσμοφύλακας κλειδώνει τις πύλες του πύργου και φέρνει τα κλειδιά στην έδρα στο αρχαίο φρούριο. Ο σκοπός φωνάζει «αλτ τις ει;» [ Ποιος έρχεται εκεί;"], "Τα κλειδιά", "Ποια κλειδιά;" "Κλειδιά βασίλισσας Ελισάβετ " Ο καθένας παρουσιάζει όπλα και ο δεσμοφύλακας αναφωνεί « ο θεός σώζει την βασίλισσα» . όλη δε η φρουρά αποκρίνεται «αμήν». Αυτή η παραδοσιακή τελετή συνεχίζεται μέχρι σήμερα.. Επαναλαμβάνονται οι ίδιες λέξεις που δεν έχουν αλλάξει ποτέ σε 450 έτη.
 • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Δ) και ο πρωην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (Α) στο αίθριο του Ζαππείου, στην τελετή λήξης της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ
 • Εργαστήριο μάσκας παιδιών όπου παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα «Θερινά σχολεία», Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. Έφηβοι μαθητές από τέσσερις ηπείρους, με ενδιαφέρον να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, βρέθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα και συμμετείχαν σε ένα... ταξίδι στην ελληνική κουλτούρα διαμέσου του προγράμματος «Θερινά σχολεία», που εκπονεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Η μέρα τελειώνει και «ξεφυλλίζοντας» την επικαιρότητα μέσα από τη φωτογραφική υπηρεσία του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.