Μουσείο Τυπογραφείας

H εικόνα της χρηματαγοράς

One euro coinΕλαφρώς ανοδικές τάσεις εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν πριν από λίγο στα 1,0575 δολ. από το επίπεδο των 1,0574 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.Η αγορά αναμένει την αυριανή συνέντευξη του νεοκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τράμπ. Οι επενδυτές και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα αποσαφηνιστούν πτυχές της νέας οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει ο νέος πρόεδρος και κυρίως την αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών, αλλά και τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στην ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,86% από 6,58% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,28% να διαμορφωθεί στο 6,57% από 6,58% χθες.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο
-0,087% από -0,088%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,145%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,222%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,318%. Τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.
Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0567 δολ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.