Μουσείο Τυπογραφείας

H Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία

Η Ελλάδα δεν ζήτησε χρήματα από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους και χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει και επιθυμεί την επίλυσή τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε έλληνας αξιωματούχος στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.
“Δεν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια”, δήλωσε ο αξιωματούχος πριν από τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. “Επιθυμούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα χρέους και χρηματοδότησης στο πλαίσιο της ευρωζώνης”, δήλωσε ο αξιωματούχος που επικαλείται το Ρόιτερς.
“Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα κάνει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά κάθε χώρα έχει επίσης το κυρίαρχο δικαίωμα να επιδιώξει και να βελτιώσει τις διμερείς της σχέσεις”, πρόσθεσε.
Ο έλληνας αξιωματούχος εξέφρασε επίσης αισιοδοξία ότι το Euro Working Group θα ανοίξει τον δρόμο για μία θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων κατά την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.