Μουσείο Τυπογραφείας

Η εκρίζωση του κακού

Ο κόμπος δεν έχει απλά φτάσει στο χτένι. Το ’χει σπάσει! Ομως το χτένι τη δουλειά του ακόμη την κάνει! Εστω και με ένα ή δύο ή και τρία λιγότερα δόντια. Ο φασισμός δεν πεθαίνει επειδή χύθηκε στο πεζοδρόμιο το αίμα ενός νέου. Ο φασισμός ανθεί και δένει καρπούς και είναι ικανός να καταπιεί όλους εμάς που καθόμαστε και διαβάζουμε τα νέα, τις αναλύσεις μετά από μια τέτοια δολοφονία ενός αθώου!
Ολους εμάς που μένουμε βουβοί γιατί, τι λέξη ν’ αρθρώσεις μπροστά σε μια πραγματικότητα, τι να ταιριάξεις να πεις για μια μάνα που ’χασε το παιδί της από καλά εκπαιδευμένο χέρι να σκοτώνει;
Ολους εμάς που σταυροκοπιόμαστε «θεέ μου να μην συμβεί σε δικό μου άνθρωπο, στο δικό μου το παιδί, στον πατέρα και τη μάνα, τη γυναίκα ή τον αδερφό μου, τον φίλο μου», σε ’μας που παρακαλούμε «μακριά από μένα τούτο το κακό»…
Εμείς είμαστε που κλείνουμε τα μάτια για να ξεχαστεί ο νους κι όπως η στρουθοκάμηλος βάνουμε μέσα στη γη το κεφάλι για να σωθούμε.
Ο φασισμός όμως συνεχίζει να υπάρχει, να εκτρέφεται, να ανθεί γύρω μας! Μπορούμε να τον δούμε, να τον ακούσουμε στα λόγια του συνομιλητή μας, που όμως ποτέ δεν θα μπορέσει να απαντήσει το ερώτημα «πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή»!
Οχι, δεν με ανησυχούν όσοι από τους ψηφοφόρους αυτού του κόμματος απλά παραπλανήθηκαν και κάποια στιγμή σύντομα -αν όχι ήδη- έχουν κατανοήσει το λάθος τους, ούτε τους κατηγορώ.
Για τους άλλους όμως τους “πολύ καλά πλανεμένους”,  αυτούς που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου απίστευτη, βασισμένη σε “καλά οργανωμένη προπαγανδιστική δράση” ενός μορφώματος που βρήκε πρόσφορο το έδαφος να απλώσει τις κακές ρίζες του· γι’ αυτούς που δεν είχαν ποτέ μέσα τους ιδέες φασιστικές, πρακτικές ναζιστικές, γι’ αυτούς μιλώ, αυτοί είναι το μέγα ερώτημα «τι θ’ απογίνουν;».
Διότι η ιστορία διδάσκει πως όποιος έχει υποστεί μια τέτοια πλύση εγκεφάλου -ιδιαίτερα από ιδέες που είναι εμποτισμένες από φαρμακερό μίσος για κάθετι διαφορετικό- είναι ένα υποχείριο στα χέρια κάθε αιμοσταγούς δικτάτορα όπως π.χ. ο Αδόλφος Χίτλερ που στρατολόγησε αρχικά κι έπειτα οδήγησε 19χρονα και 20χρονα παιδιά να σκοτώνουν κι εδώ στον τόπο μας παππούδες και γυναικόπαιδα! Τους έστειλε να κατακάψουν ολόκληρα χωριά και να πράξουν πολλά άλλα στο όνομα αυτής της ιδεολογίας που υπηρετούσαν! Γι’ αυτούς τους τελευταίους ανησυχώ… κι επειδή η καλά δουλεμένη προπαγάνδα υπέρ μιας ιδεολογίας -που δεν συνάδει με την καρδιά και την ψυχή του Ελληνα- μοιάζει να έχει ρίζες που χρειάζεται πολλή θέληση και κόπο για να εκριζωθούν!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.