Μουσείο Τυπογραφείας

H Αραβοκρατία στην Κρήτη

Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση για την Αραβοκρατία στην Κρήτη  διοργανώνουν η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης, το Ινστιτούτο Ελληνοανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων οργανώνουν, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου.
Στη Διεθνή αυτή επιστημονική συνάντηση θα λάβουν μέρος και θα φωτίσουν με τις ανακοινώσεις τους μία όχι πολύ γνωστή περίοδο της Ιστορίας οι εγκυρότεροι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και άλλοι επιστήμονες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 18.00.
Θα συνεχιστούν το Σάββατο 30 Μαρτίου, 9.20 – 13.30 και 17.00 – 20.00.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου το πρωί  θα γίνει επίσκεψη των συνέδρων στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι και ξενάγηση από τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Ψαράκη (10.00), επίσκεψη και ξενάγηση στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα (11.30)  και επίσκεψη στην πόλη των Χανίων (12.30 – 14.30).
Το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στην Ορθόδοξο Ακαδημία στις 18.00 και θα λήξουν στις 21.00 με τον απολογισμό του τριημέρου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.