Μουσείο Τυπογραφείας

H Αντζελίνα Τζολί θα αρθρογραφεί στο περιοδικό Time

jolieΗ διάσημη ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και Εδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί μπορεί να προσθέσει στο πλούσιο βιογραφικό της μια νέα δουλειά: Αυτή του αθρογράφου στο περιοδικό Time. Όπως μεταδίδει το news247.gr ο διευθύνων σύμβουλος και εκδότης του Time, Έντουαρντ Φελσένθαλ, ανακοίνωσε ότι τα κείμενα της Τζολί θα αντικατοπτρίζουν το εκτεταμένο υπόβαθρο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής εργασίας της «εστιάζοντας πρωτίστως στις συγκρούσεις, τους εκτοπισμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στο πρώτο άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ένα 24ωρο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η ηθοποιός υπογραμμίζει την σημασία της βοήθειας προς τους πρόσφυγες με περισσότερους τρόπους από την απλή αποστολή διεθνούς βοήθειας: «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν είναι απλά επιλογή το να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, είναι υποχρέωσή μας. Είναι απολύτως εφικτό να διασφαλίσουμε έναν ισχυρό έλεγχο των συνόρων και δίκαιες, ανθρώπινες πολιτικές μετανάστευσης, ενώ παράλληλα να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας για βοήθεια προς τους πρόσφυγες» γράφει.

Και συνεχίζει γράφοντας: «Χρειαζόμαστε ηγετική και αποτελεσματική διπλωματία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην μακροπρόθεση ειρήνη με βάση την δικαιοσύνη, τα δικαιώματα και την ευθύνη για να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» συνεχίζει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.