Μουσείο Τυπογραφείας

Γραμματόσημα για τα Λευκά Ορη από τα ΕΛΤΑ

Δύο γραμματόσημα όλο Λευκά Oρη, αφιερωμένα στα 90 χρόνια του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα τα ΕΛΤΑ! Πρόκειται για μια ιστορική έκδοση στην οποία απεικονίζεται το καταφύγιο Καλλέργη και πίσω οι κορυφές των Λευκών Ορέων (Πάχνες, Μελινταού).
Περήφανοι για τις εκδόσεις αυτές τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου σχεδιάζουν να παρουσιάσουν και επίσημα τα δύο γραμματόσημα σε εκδήλωση το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο αίθριο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.
«Τα γραμματόσημα ήταν έτοιμα από τον Ιανουάριο, είχαμε έλθει σε επικοινωνία με τα ΕΛΤΑ αλλά λόγω κορονοιού υπήρξε μια καθυστέρηση. Πλέον έχουμε προμηθευτεί αρκετά γραμματόσημα που θα τα δώσουμε στα μέλη μας και βέβαια στους φιλοτελιστές» σημείωσε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων κ. Σταύρος Μπαδογιάννης.
Ο κ. Μπαδογιάννης στάθηκε στη στήριξη του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια από τους Χανιώτες αλλά και στην σημαντική δράση του Ορειβατικού, όχι μόνο φιλοπεριβαλλοντική αλλά και κοινωνική (διασώσεις ατόμων που χάνονται στα βουνά κα.)
«Όλες τις μέρες του κορωνοιού μέλη του Ορειβατικού στα γραφεία μας έφτιαχνα ταμπελάκια για τα μονοπάτια που είχαν αρχίσει να σβήνουν. Επίσης κάναμε πολύ σοβαρή δουλειά στο μονοπάτι Ζούρβα- Τρομάρισσα το καθαρίσαμε, το σκάψαμε, το σημάναμε, βάλαμε ενημερωτικά ταμπελάκια και πλέον μπορεί να το επισκεφθεί ο καθένας. Επίσης κάναμε εξαιρετική δουλειά και στο το μονοπάτι Αγ. Ιωάννου-Σπηλιά» τόνισε ο κ. Μπαδογιάννης.
Συνολικά ο σύλλογος μετά την εκκαθάριση του μητρώου έχει 630 μέλη και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα παρέμενε ενεργός. «Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε πάει στη στράτα του Αζήλακα, με 30 αυτοκίνητα και 3 άτομα στο καθένα. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπουν στις εκδρομές και τα λεωφορεία με την μισή τους χωρητικότητα και έτσι προσπαθούμε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» τόνισε ο πρόεδρος του Ορειβατικού.
Ο Σύλλογος προγραμματίζει και εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Καλλέργη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο χώρο του καταφυγίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.