Μουσείο Τυπογραφείας

Γραφειοκρατικός παραλογισμός

Ο Δήμος Χανίων βάζει πρόστιμο στο ΚΑΠΗ της παλιάς πόλης για το τραπεζάκι που βγάζουν έξω οι ηλικιωμένοι

kaphtrapezakiΜε πρόστιμο από τον Δήμο Χανίων κινδυνεύουν… υπηρεσίες του Δήμου Χανίων! Το τμήμα ελέγχου του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της αρμοδιότητας πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες αυτοψίες σε διάφορα σημεία της παλιάς πόλης για την εφαρμογή του κανονισμού για τους κοινόχρηστους χώρους.

Υπερβολική αυστηρότητα για ένα τραπεζάκι καταστήματος που δεν έχει σχέση με την εστίαση μιλούν επαγγελματίες της Σπλάντζιας

Υπερβολική αυστηρότητα για ένα τραπεζάκι καταστήματος που δεν έχει σχέση με την εστίαση μιλούν επαγγελματίες της Σπλάντζιας

Από τον έλεγχο δεν ξέφυγε μια άλλη υπηρεσία του Δήμου, αυτή του ΚΑΠΗ της παλιάς πόλης και ειδικότερα το τραπεζάκι που βγάζουν κάθε πρωί οι ηλικιωμένοι στο πεζοδρόμιο της Δασκαλογιάννη για να πιουν τον καφέ τους!
«Έρχεται η μια υπηρεσία του Δήμου και λέει στην άλλη θα σε γράψω για το τραπεζάκι που βγάζεις στο πεζοδρόμιο. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν πως θα γίνει ώστε να γίνεται νόμιμα ;» είπε στα “Χ.Ν.” ο κ. Γιώργος τακτικός θαμώνας του ΚΑΠΗ. Ο ίδιος όπως μας επισήμανε δεν μπορεί να αντιληφθεί «τι ενοχλεί ένα τραπεζάκι όταν το πεζοδρόμιο έχει τρία μέτρα πλάτος, αλλά κυρίως όταν είναι σε τόσο κακή κατάσταση; Την ίδια ώρα τις βραδυνές ώρες υπάρχουν πεζοδρόμια όχι μόνο στη Σπλάντζια που δεν περνάει κανείς γιατί είναι κατειλημμένα ολοκληρωτικά. Αυτά δεν τους ενοχλούν, αλλά τους πειράζει το τραπεζάκι που βγάζουμε το καλοκαίρι μια- δύο ώρες κάθε πρωί;».
Ανάλογες απορίες καταθέτει και ο επαγγελματίας κ. Σούλιαρης που διαθέτει εργαστήρι-κοσμηματοπωλείο στην πλατείας της “Σπλάντζιας”. «Για ένα τραπεζάκι που βγάζουμε μπροστά στο μαγαζί λίγες ώρες την ημέρα για τον καφέ μας μας λένε ότι θα μας βάλουν πρόστιμο. Πρόκειται για απόφαση του Δήμου, για πρωτοβουλία των υπαλλήλων; Ας μας εξηγήσουν» σημειώνει.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν επιβληθεί 50 πρόστιμα για γλάστρες που καταλάμβαναν δημόσιο χώρο στην παλιά πόλη, τα οποία τελικά δεν εισπράχθηκαν. Και αυτό γιατί κρίθηκε από μεριά του Δήμου ότι οι υπάλληλοι κακώς έβαλαν τα πρόστιμα αφού ο κανονισμός ορίζει ότι οι γλάστρες είναι παράνομες όταν τοποθετούνται έτσι ώστε να ορίζουν δημόσιο χώρο και να τον καταλαμβάνουν και όχι όταν τοποθετούνται μπροστά στην είσοδο σπιτιών για καλλωπισμό. Μάλιστα στην αναθεώρηση του κανονισμού που έγινε πριν από μερικούς μήνες είχε διευκρινιστεί αυτό το σημείο ώστε να μην παρουσιαστούν πάλι ανάλογα προβλήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.