Μουσείο Τυπογραφείας

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Γοητευμένοι από τα Χανιά

Θετικές εντυπώσεις για τη φιλοξενία αλλά και παράπονα για το κυκλοφοριακό

34XaniaΓοητευμένοι από τα Χανιά δηλώνουν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της πόλης που μίλησαν στα “Χ.ν.” για τις εντυπώσεις τους.  Στα θετικά καταγράφονται η φιλική στάση των ντόπιων, η διαχρονική έλξη που ασκεί η παλιά πόλη και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Μόνη αρνητική παρατήρηση που δεχθήκαμε το κυκλοφοριακό που αποτελεί σταθερή πηγή άγχους και ταλαιπωρίας για μόνιμους και ξένους επισκέπτες των Χανίων…

«Η ατμόσφαιρα των Χανίων είναι ξεχωριστή»

SAMΟ Σαμ ήρθε στα Χανιά από την Αγγλία. Τον συναντήσαμε στο παλιό λιμάνι: «Αγαπώ αυτή την πόλη. Έρχομαι στην Κρήτη τώρα και 10-15 χρόνια αλλά είναι η δεύτερη φορά που μένω στα Χανιά», μας είπε και πρόσθεσε: «Η ατμόσφαιρα των Χανίων είναι πολύ διαφορετική. Όλα είναι κοντά και αισθάνεσαι πολύ άνετα. Η συνύπαρξη ξένων επισκεπτών με φοιτητές και τους ντόπιους δημιουργεί ένα ενδιαφέρον μείγμα. Δεν υπάρχει κάτι που να μου έχει κάνει άσχημη εντύπωση. Καμιά φορά μόνο οι τιμές είναι κάπως ακριβές στα τουριστικά μέρη. Όμως προσωπικά μου αρέσει να ψάχνω και να ανακαλύπτω περιοχές και μέρη που συχνάζουν οι ντόπιοι».

«Μου αρέσουν οι άνθρωποι, το φαγητό και το παλιό λιμάνι»

MAIKLΟ Μάικλ ήρθε από την Ολλανδία. Δηλώνει εντυπωσιασμένος από τους ανθρώπους, το φαγητό και το παλιό λιμάνι.  «Ήρθαμε στα Χανιά την περασμένη Παρασκευή και μας άρεσε που είδαμε τα έθιμα του Πάσχα. Ο πολιτισμός είναι κάτι ξεχωριστό εδώ. Γνωρίζω την Κρήτη γιατί είχα έρθει πριν από 10 χρόνια στη Χερσόνησο. Όμως είναι πολύ διαφορετικά στα Χανιά. Πιο ζεστά και φιλόξενα, πιο οικογενειακά. Μου αρέσει ιδιαίτερα το παλιό λιμάνι, οι άνθρωποι και το φαγητό», ανέφερε και πρόσθεσε  πως «μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια αρνητική παρατήρηση να κάνω για τα Χανιά. Απολαμβάνουμε τη διαμονή μας!».

«Μόνο πρόβλημα το κυκλοφοριακό»

GIANNHSΟ Γιάννης έρχεται από Θεσσαλονίκη. Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τα Χανιά. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μου αρέσει ιδιαίτερα η παλιά πόλη και η γραφικότητα που έχει. Επίσης, μου αρέσει η καλή διάθεση των ντόπιων και των επιχειρηματιών και το γεγονός ότι υπάρχει καθαριότητα», ανέφερε ο Γιάννης, ενώ για τα αρνητικά υπογράμμισε το πρόβλημα του κυκλοφοριακού. «Το πρόβλημα αυτό υπάρχει σε όλες τις πόλεις καθώς δυστυχώς δεν θέλουν οι ιθύνοντες να το λύσουν. Πάντως εμείς θα προτείναμε σε φίλους να έρθουν στα Χανιά», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Είναι πολύ πολύ σημαντικό ότι οι επιχειρηματίες έχουν διάθεση να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον τουρισμό και την πόλη».

«Ο επισκέπτης αισθάνεται καλοδεχούμενος»

TONIΟ Τόνι είναι Αμερικανός. Δηλώνει λάτρης των Χανίων: «Τα πάντα μου αρέσουν στα Χανιά. Από τον καιρό μέχρι τους ανθρώπους, το φαγητό και η ατμόσφαιρα της πόλης. Αισθάνομαι καλοδεχούμενος όταν έρχομαι. Γι’ αυτό έρχομαι και ξανάρχομαι. Είναι μοναδικό αυτό το μέρος. Πραγματικά το αγαπάω», σημείωσε.
«Ομορφο μέρος – φιλικοί άνθρωποι»
Ο Μάρκους ταξίδεψε στα Χανιά από τη νότια Γερμανία. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τα Χανιά. «Μόλις έχουμε έρθει στα Χανιά. Μένουμε σε ένα χωριό στα νότια του νησιού. Η πρώτη εντύπωση πάντως είναι πολύ θετική. Το μέρος είναι πολύ όμορφο, οι άνθρωποι πολύ φιλικοί και αγαπούν πολύ το φαγητό!».

«Νιώθουμε την πόλη σαν δεύτερο σπίτι μας»

ROUNTI“Θαμώνας” των Χανίων μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ρούντι από την Ολλανδία. Γνωρίζει πολύ καλά τα Χανιά αφού έχει έρθει 30 φορές όπως τόνισε!
«Είναι περίφημα εδώ στα Χανιά. Δεν μένουμε εδώ  αλλά τα αισθάνομαι σαν να είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έχουμε έρθει περίπου 30 φορές! Μου αρέσουν τα πάντα. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι οι άνθρωποι», σημείωσε ενώ όταν τον ρωτάμε επίμονα αν υπάρχει κάτι που δεν του αρέσει ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει κάτι».

«Μοναδική η παλιά πόλη»

HLIASΣυναντήσαμε τον Ηλία μαζί με την οικογένειά του στο παλιό λιμάνι. Ήρθαν ως επισκέπτες από το Ηράκλειο και έδειχναν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. «Στα θετικά των Χανίων είναι η ιστορία της πόλης, η αρχιτεκτονική και βέβαια η παλιά πόλη που σε γοητεύει και σε κάνει να έρχεσαι ξανά και ξανά. Επίσης, το γεγονός ότι ο κόσμος είναι πρόσχαρος», επεσήμανε. Σε ό,τι αφορά αρνητικές παρατηρήσεις ο Ηλίας στάθηκε στο κυκλοφοριακό. «Και τώρα που ήρθαμε ήταν το άγχος μας που να αφήσουμε το αυτοκίνητο. Το να έρθεις στο κέντρο είναι θέμα».

«Θα ξαναέρθουμε»   
MARKOUS 2Ο Μάρκους έρχεται για πρώτη φορά στα Χανιά αλλά όχι στην Κρήτη. Δείχνει εντυπωσιασμένος καθώς περπατά στο παλιό λιμάνι.
«Η πρώτη εντύπωση μου από τα Χανιά είναι πολύ θετική. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος ιδιαίτερα το παλιό λιμάνι. Νομίζω ότι θα ξαναέρθουμε», σημειώσε στη σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.