Μουσείο Τυπογραφείας

Γνωριμία με τον τρύγο για ξένους επισκέπτες στις Βούβες

Την ενδοχώρα της Κρήτης, τους ανθρώπους της, τα προϊόντα που παράγονται στη γη της είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξένοι επισκέπτες στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός” που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Πλατανιά.
Το πρωί τη Κυριακής τουρίστες από ξενοδοχεία της περιοχής βρέθηκαν σε αμπέλι βιολογικής καλλιέργειας στις Βούβες, συμμετείχαν στον τρύγο και στη συνέχεια το βράδυ στην πλατεία του Πλατανιά πάτησαν τα σταφύλια και γνώρισαν τη διαδικασία της οινοποίησης.
«Στην πατρίδα μου έχουμε αμπέλια αλλά δεν είχα συμμετέχει ποτέ σε κάτι ανάλογο. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία , γιατί μας φέρνει σε επαφή με την ενδοχώρα της Κρήτης και των Χανίων» μας είπε η Λούτσκα από την Σλοβενία.
«Στη Φιλανδία τα σταφύλια τα γνωρίζουμε από τα…σούπερ μάρκετ, επομένως ήταν πολύ καλό να δούμε όλη την διαδικασία. Δεν το περίμενα να είναι τόσο μεγάλη μια καλλιέργεια σταφυλιού και ήταν για μένα σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία» τόνισε η Ντία από τη Φινλανδία.
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δήμου Πλατανιά και εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού κ. Αντώνης Καπνισάκης στάθηκε στην επιτυχία των εκδηλώσεων αλλά και στο ότι βασίζονται στην ποιότητα και στην αληθινή ανάδειξη της τοπικής παράδοσης. «Ότι κάναμε είναι αληθινά παραδοσιακό. Κάναμε τον τρυγητό σε ένα βιολογικό αμπέλι ώστε να δείξουμε ότι αγαπάμε το περιβάλλον και προβάλλουμε προς τα έξω ότι τα προϊόντα μας είναι παραδοσιακά» τόνισε χαρακτηριστικά. Στους τρυγητές προσφέρθηκε τυρί, ελιές, ζυμωμένο ψωμί, σαλάτα κ.ά.
Το βράδυ στην πλατεία του Πλατανιά τα σταφύλια πατήθηκαν, στον κόσμο προσφέρθηκε μουσταλευριά από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, τσικουδιά από ρακοκάζανο και Κρητική μουσική.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.