Μουσείο Τυπογραφείας

Γνωριμία με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Στην καρδιά της Αθήνας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας βρίσκεται το Μουσείο της Ελληνικής Πολεμικής Ιστορίας και αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικό θησαυρό. Ιδρύθηκε στις 18 Ιουλίου του 1975 ενώ ο σχεδιασμός και η κατασκευή του άρχισαν πολλά χρόνια ενωρίτερα, το 1964 από μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων έχοντας επικεφαλής τον αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου  Θουκυδίδη Βαλέντη.
Το Πολεμικό Μουσείο έχει ως αποστολή την συγκέντρωση, διαφύλαξη και παρουσίαση κειμηλίων και ενθυμίων από την πολυδιάστατη ιστορία της Ελλάδας με αυτοσκοπό την τόνωση της Εθνικής μνήμης αλλά και ενότητας όλων των Ελλήνων.
Παραρτήματα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών βρίσκονται σε πολλές ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά, πλην όμως, πριν από λίγα χρόνια όλο το κτίριο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.