Μουσείο Τυπογραφείας

Γκόλγουεϊ, Ιρλανδία

Το Γκόλγουεϊ  είναι πόλη στη δυτική Ιρλανδία, στην επαρχία του Κόνοτ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η πόλη του Γκόλγουεϊ έχει 75.528 κατοίκους, γεγονός που την κατατάσσει ως την τέταρτη πολυπληθέστερη στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και έκτη στο νησί της Ιρλανδίας.

Το Γκόλγουεϊ είναι γνωστό ως η Πολιτιστική Καρδιά της Ιρλανδίας και είναι γνωστό για τον τρόπο ζωής του και τους πολυάριθμους εορτασμούς και φεστιβάλ.

Στον 20ό αιώνα η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται ξανά, ως παραθεριστικός προορισμός και ως πανεπιστημιούπολη (το 1849 ιδρύθηκε βασιλικό κολλέγιο στην πόλη).

Αξιοθέατα

Η αγγλικανική κολλεγιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένη το 1320. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο πολιούχος της πόλης.
Ο ρωμαιοκαθολικός καθεδρικός ναός της Ανάληψης της Θεοτόκου, καθαγιασμένος το 1965. Είναι κτισμένος σε εκλεκιστικό ρυθμό, συνδυάζοντας ρομανικά και αναγεννησιακά στοιχεία.
Το αρχικό κτίριο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας στο Γκόλγουεϊ, κτισμένο το 1849. Εκεί φυλάσσονται τα αρχεία της UNESCO για τις κελτικές γλώσσες.
Το κάστρο των Λυντς, ένα μεσαιωνικό αρχοντικό, το οποίο ανήκε σε μια από τις 14 οικογένειες του Γκόλγουεϊ.
Το μουσείο της πόλης του Γκόλγουεϊ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.