Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΝΙΕΣ

Γιορτή οικολογικών νηπιαγωγείων

Σ’ ένα ωραίο κτήριο στις Μουρνιές, που στεγάζει δύο οικολογικά νηπιαγωγεία, το 1ο και 4ο πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ μία πολύ ωραία γιορτή για το περιβάλλον με ανάρτηση πράσινης σημαίας και τα μικρά παιδιά να ξεφαντώνουν, ενώ οι γονείς τους με συγγενείς, φίλους, τις νηπιαγωγούς τους και τους επίσημους προσκεκλημένους να τα καμαρώνουν. Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής της Α/βάθμιας εκπαίδευσης κ. Ηλίας Ποντικάκης, ο προϊστάμενος του Κ.Π.Ε. Βάμου κ. Φώτης Ποντικάκης, ο κ. Νικόλαος Βλαζάκης από την Α/βάθμια εκπαίδευση, ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των δύο νηπιαγωγείων και του 1ου δημοτικού σχολείου Μουρνιών κ. Ιωάννης Παυλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Εμμανουήλ Κεμεσίδης, κ.ά., οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

«Θέλω να συγχαρώ τις δύο νηπιαγωγούς των δύο νηπιαγωγείων που συστεγάζονται και να τονίσω ότι όλα στη ζωή είναι αποτέλεσμα αφενός μεν συλλογικής προσπάθειας και αφετέρου ότι πρέπει κάποιος να πάρει πρωτοβουλία για να χαράξει τον δρόμο» επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Ηλίας Ποντικάκης για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «παντού χρειάζεται ένας αρχηγός να πάρει την ευθύνη να σχεδιάσει, να οραματιστεί και μία δυνατή ομάδα δίπλα του να ακολουθήσει, να δουλέψει σκληρά, μεθοδικά με επιμονή και υπομονή για να φέρουν όλοι μαζί αγαθά αποτελέσματα».

Για την οικολογική γιορτή μίλησαν στα “Χ.Ν.” οι διευθύντριες των νηπιαγωγείων κα Αθηνά Νικολουδάκη και κα Ελπίδα Βαρβαντάκη επισημαίνοντας: «Εχουμε τη χαρά να είμαστε ένα οικολογικό σχολείο» υπογράμμισε η κα Αθηνά Νικολουδάκη για να συνεχίσει ότι «έγινε η απονομή της πράσινης σημαίας από την ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης στο πλαίσιο των οικολογικών σχολείων. Είναι μία δράση που 5 χρόνια τα παιδιά που πέρασαν απ’ το σχολείο μας πάλεψαν να κάνουν το σχολείο τους ανθρώπινο, φιλικό στο περιβάλλον, φιλικό στους ανθρώπους στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς. Είναι μία δράση που φέρνει χαρά και ζωή, τα προγράμματα αυτά δίνουν πνοή στο σχολείο. Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Η χαρά φαίνεται στα πρόσωπα των παιδιών και είναι ένα παράδειγμα που πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο, γιατί είναι πραγματική η ζωή».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και η διευθύντρια του 1ου νηπιαγωγείου κα Ελπίδα Βαρβαντάκη τονίζοντας ότι «προσπαθήσαμε φέτος να κάνουμε αυτή την εκδήλωση για να βραβεύσουμε τα παιδιά όχι ανταγωνιστικά, αλλά για μία συμμετοχή, μία ηθική αμοιβή και όχι μια ανταγωνιστική για το ποιος ήταν ο καλύτερος μαθητής ή ποιος θα βγει πρώτος στο τρέξιμο και αυτό είναι και η αξία, μία ανταμοιβή για την αειφορία και για την προστασία του περιβάλλοντος». Η ίδια συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε καλέσει όλους όσοι κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων εφαρμογής του προγράμματος μας ενίσχυσαν, μας υποστήριξαν και βοήθησαν απ’ το πόστο του ο καθένας να γίνει πραγματικότητα αυτό το όραμα του σχολείου μας, το όραμα για την αειφορία. Ενα αειφόρο σχολείο θέλουμε να είναι». Ο κ. Εμμανουήλ Κεμεσίδης εξέφρασε επίσης τα συγχαρητήριά του στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Στη λήξη της απογευματινής εορτής υπήρξε και ένας μπουφές για μικρούς και μεγάλους με διάφορα γλυκά. Πλάνα από τη βιντεοσκόπηση θα δείτε στην ιστοσελίδα μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.