Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩΠΟΛΗ ΣΦΑΚΙΩΝ

Γιορτή γραβιέρας

giorti-gravieras-sfakia-696x383Η μεγάλη Γιορτή της Γραβιέρας, η γιορτή του παραδοσιακού κρητικού τυριού, διοργανώνεται και φέτος στην Ανώπολη των Σφακίων την ημέρα της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζεβρός, η Ανώπολη, είναι κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικό χωριό με μεγάλη παράδοση στην τυροκομία που έχει τις ρίζες της εκατοντάδες χρόνια πίσω. Είναι το χωριό με τα περισσότερα παραδοσιακά μιτάτα στη Κρήτη, κάποια λειτουργούν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν εκατοντάδες χρόνια, χωρίς να έχουν επηρεαστεί καθόλου από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
«Η Γιορτή της Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων τιμά και προβάλλει, το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο τυροκομικό προϊόν του τόπου μας, την κρητική γραβιέρα. Η γιορτή που πρωτοδιοργανώθηκε το 1985 διανύει φέτος την 35η χρονιά της απόλυτα επιτυχημένης πορείας της, αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε από πολλές χιλιάδες κρητικούς, αλλά και από καλοκαιρινούς επισκέπτες του τόπου μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός, ευχαριστώντας «όλους, ένα – ένα ξεχωριστά που τίμησαν το τόπο μας και τους περιμένουμε και φέτος, την ημέρα της Παναγίας , τον Δεκαπενταύγουστο να ξαναβρεθούμε για άλλη μια αξέχαστη βραδιά».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι μία από τις καλύτερες χοροεσπερίδες της Κρήτης -αν όχι η καλύτερη- και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι χιλιάδες επισκέπτες μας που έχουν ζήσει την εμπειρία. Η περιποίηση και η φιλοξενία είναι κορυφαίες, τα φαγητά εξαιρετικής ποιότητας, ο τόπος μοναδικός, η μουσική γνήσια παραδοσιακή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.