Μουσείο Τυπογραφείας

Γιορτάζοντας τον Αγ. Γεώργιο το Μεθυστή στο Μουστάκο

Στις 3 Οκτώβρη, γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή (όπως συνηθίζεται να λέγεται), με προτροπή μιας πολύ καλής μου φίλης είχα την τύχη να βρεθώ για πρώτη φορά στο ορεινό χωριό Μουστάκο, όπου γιορτάζεται και γίνεται πανηγύρι την ημέρα αυτή σ’ ένα πολύ όμορφο, παλιό γραφικό εξωκλήσι του χωριού στον Άη Γιώργη.
Τε ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε η θεία Λειτουργία όπου προσφέρθηκαν άρτος και γλυκά στους παρευρισκόμενους. Ακολούθως πήγαμε στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου όπου εκεί είχαν στρωθεί τραπέζια γεμάτα με νόστιμα κρητικά φαγητά, καλιτσούνια, ψητά -που είχαν ετοιμάσει με μεράκι οι νοικοκυρές- και άφθονο ντόπιο κρασί όλα προσφορά των κατοίκων του χωριού.
Με μια μεγάλη φιλόξενη αγκαλιά μας υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Νίνα Περάκη μαζί με την αγαπημένη θεία της φίλης μου Κατίνα Καρκανοραχάκη, την Σπυριδούλα Κατράκη, την συνταξιούχο βιοχημικό Μαρία Περάκη, όπως μας είπε εδώ και δύο χρόνια μόνιμος κάτοικος του χωριού.
Με όλους γίναμε μια όμορφη παρέα. Ήθελαν να προσφέρουν, να περιποιηθούν τους φιλοξενούμενους με τον καλύτερο τρόπο. Άνθρωποι αγνοί, καλοσυνάτοι, φιλόξενοι με το χαμόγελο στα χείλη.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους που με τόση αγάπη και μεράκι συνεχίζουν το έθιμο και τιμούν τον Άη Γιώργη και το χωριό τους.
H επισκέπτρια
Ι.Σ.

1 σχολιο

  • [Ανδρεας Πετρακης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Πολλές οι αναμνήσεις από αυτή τη γιορτή

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.