Μουσείο Τυπογραφείας

Γιατί τέτοια πρεμούρα;

Διχασμός, επεισόδια αλλά και άφθονη πολιτική σπέκουλα πάνω σε ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα, είναι τα αποτελέσματα της επιμονής της κυβέρνησης για εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Παραμένει άγνωστο γιατί υπάρχει αυτή η πρεμούρα από ελληνικής πλευράς ώστε να βρεθεί μέσα σε λίγους μήνες η λύση σε μια εξίσωση που εδώ και 20 σχεδόν χρόνια βασανίζει τα Βαλκάνια. Ή μήπως περίμεναν ότι στη χώρα που στήθηκαν οδοφράγματα για τον “Καπoδίστρια”, αυτή η συμφωνία θα περνούσε στο… ντούκου;
Στη συγκεκριμένη άλλωστε διένεξη αυτός που “αγχώνεται” είναι η πλευρά των Σκοπίων, καθώς χωρίς την ελληνική συναίνεση δεν θα προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αλλά και στην Ευρωπαϊκή Eνωση, κάτι που η γείτονα χώρα επιδιώκει διακαώς κρίνοντας πως έτσι θα εξασφαλίσει την ύπαρξή της.
Προφανώς και δεν μπορούμε να αφήσουμε το πρόβλημα άλυτο. Προφανώς και δεν θα αποφασίσουμε εμείς σαν λαός, πώς θέλει να ονομάζεται ένας άλλος λαός. Προφανώς όμως,  ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να ανησυχεί και να αντιδρά για τον ξεκάθαρο αλυτρωτισμό που δημιουργεί αυτή η συμφωνία.
Η λύση θα ήταν απλή, αν υπήρχε μια εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης, όμως στην Ελλάδα των τελευταίων ετών αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο.
Τι χρειαζόταν λοιπόν για να μη φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα; Να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και όχι με χλευασμό τις αντιδράσεις η κυβέρνηση. Να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος, να ακούσει τις φωνές που αντιδρούν με επιχειρήματα αλλά κυρίως να εξηγήσει επιτέλους γιατί αποδέχεται με τόση ευκολία αυτό που η πλειοψηφία των Ελλήνων δείχνει να απορρίπτει;

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,συγχαρητήρια για το άρθρο σας,το οποίο είναι η λογική πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζεται η εξωτερική μας πολιτική σ΄αυτό το Εθνικό μας θέμα.Σημειωτέον ότι όπως λέτε η χώρα μας δεν έχει καμία πρεμούρα να λυθεί το θέμα όπως επιθυμούν διάφοροι για τα δικά τους συμφέροντα μοιράζοντας τα ιμάτια της πατρίδος μας στου μαχαλάδες των Βαλκανίων.Εάν η “Ιμπεριαλιστική ληστοσυμμορία του ΝΑΤΟ”(όπως έλεγε η αριστερά) θέλει να εξωστρακίσει από τα Βαλκάνια την Ρωσία και εάν η Γερμανία θέλει να προωθείσει τις παραποτάμιες κλπ.μπίζνες των γερμανικών εταιρειών ας το κάνουν μόνοι τους χωρίς η Ελλάδα να παίζει τον ρόλο του “μουτζούρη”.Ας τους ονομάσουν “΄Ανω Τραχανοπλαγιά” και εμείς προσυπογράφουμε με τα δυό μας χέρια.Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε ένα άλλο Εθνικό μας θέμα που δείχνει την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων.Ραούφ Ντεκτάς:”Δεν με ενδιαφέρει αν δεν με αναγνωρίσει κανένα κράτος,αρκεί να με αναγνωρίσουν οι ΄Ελληνες”.Ο λόγος προφανής ο ιδιοκτήτης χορηγεί τίτλους κυριότητος γιαυτό και στα βόρεια σύνορα μας αυτά τα τερτίπια τώρα που βρήκαν προθύμους.΄Οσοι έτυχε να ζήσουν από κοντά το “πανηγύρι” του σχεδίου Ανάν και όσα κυκλοφόρησαν τότε για την διαχρονικό “φάρμακο” της μαύρης βαλίτσας γνωρίζουν ότι τα συμφέροντα ήταν,είναι και θα είναι αδίστακτα.Για την ιστορία ο Ραούφ Ντεκτάς και οι διαδοχοί του δεν κατάφεραν ακόμη να υλοποιήσουν τον στόχο τους……Με εκτίμηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.