Μουσείο Τυπογραφείας

Για το Παρθεναγωγείο Βάμου

Κύριε διευθυντά,
στις 29 Ιουλίου 2019, έκλεισε το ΑΦΜ του πατέρα μου και όλα τα σχετικά με αυτό συνδέθηκαν με το δικό μου, κληρονόμος του ων. Και άρχισαν να βγαίνουν σκελετοί απ’ τη ντουλάπα… Εμφανίζεται φορολογικός υπεύθυνος για το Παλιό Παρθεναγωγείο και για τον Δήμο Βάμου. Μερικές διευκρινίσεις για τους αμύητους είναι απαραίτητες νομίζω.

• Παλιό Παρθεναγωγείο = δημοτικός ξενώνας, ο οποίος το 1998 και κατόπιν πρωτοβουλίας του πατέρα μου (Δήμαρχος Βάμου τότε) απέκτησε ΑΦΜ ξεχωριστό από αυτό του Δήμου προκειμένου να λειτουργήσει ως τουριστικό κατάλυμα. Η επιτυχία του εγχειρήματος ελέγχεται, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το 2003, κι ενώ ο πατέρας μου έχει σταματήσει να ασχολείται με τα κοινά από το 2002, ο Δήμος Βάμου με νέο δήμαρχο τότε (Στέλιος Μιχελάκης) παραχωρεί τη χρήση του Παλιού Παρθεναγωγείου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εδώ στον Αποκόρωνα, στον Κεφαλά εν προκειμένω, για τις εκπαιδευτικές του ανάγκες. Μάλιστα το ειδικό σήμα του ΕΟΤ δεν ανανεώνεται απολύτως συνειδητά. Τα χρόνια περνούν, οι δήμαρχοι αλλάζουν (Λεωνίδας Λιμαντζάκης και κατόπιν οι “καλλικρατικοί” Γρηγόρης Μαρκάκης και Μπάμπης Κουκιανάκης), ουδείς όμως ασχολείται με το “θέμα Παρθεναγωγείο” και -κυρίως- την απαλλαγή του ΑΦΜ του πατέρα μου από την επαχθή (όπως απεδείχθη) υπευθυνότητα. Από το 2013 και μετά μάλιστα δεν κατατίθενται ούτε φορολογικές δηλώσεις καν. Το νομικό πρόσωπο που λέγεται “Παλιό Παρθεναγωγείο” έχει πλέον εκκρεμείς υποχρεώσεις απέναντι στην Εφορία, υποχρεώσεις που βαρύνουν το ΑΦΜ του πατέρα μου, και εν τέλει το δικό μου.
• Δήμος Βάμου = αλήστου μνήμης καποδιστριακός Δήμος, ο οποίος συγχωνευόμενος με τους υπόλοιπους αντίστοιχους του Αποκόρωνα, δημιούργησαν τον σημερινό καλλικρατικό Δήμο Αποκορώνου, ο οποίος ανέλαβε και όλα τα βάρη των καποδιστριακών. ΟΜΩΣ σιγά μην είναι κάτι αυτονόητο στο Γιουνανιστάν! Ο Δήμος Βάμου πατριώτες, ένα κανονικό ζόμπι δηλαδή, ζει και βασιλεύει! (Θα μου πείτε, εδώ ο Μπελογιάννης ζει…) Θέλω να πω πως το ΑΦΜ του υφίσταται θαλερότατο στην Εφορία και ο πατέρας μου συνεχίζει να εμφανίζεται φορολογικός υπεύθυνος μετά από 4 (τέσσερις) δημάρχους που έχουν ακολουθήσει. Ουδείς βεβαίως μπήκε στον κόπο να κλείσει το ΑΦΜ του “σκοτωμένου” Δήμου και βεβαίως η Εφορία δεν ξέρει πως όλα τα βάρη των καποδιστριακών δήμων μετακυλίονται στους καλλικρατικούς, ώστε να απολαύσουμε κι έναν αυτοματισμό σ’ αυτή τη γελοία χώρα βρε αδερφέ! Ως εκ τούτου το ΑΦΜ του πατέρα μου (δηλαδή τελικά το δικό μου) βαρύνεται ΚΑΙ με αυτό.
Ερχόμενος εγώ κατάφατσα με αυτή τη γελοία, σουρεαλιστική, επαίσχυντη, εφιαλτική κατάσταση και ζητώντας από την Εφορία φορολογική ενημερότητα που δεν παίρνω λόγω των ανωτέρω, ζητώ ήδη από τις 29/7/2019 από τον Δήμο Αποκορώνου να ξεκαθαρίσει τάχιστα την κατάσταση, πολύ περισσότερο δε που ετοιμάζομαι να κλείσω μιαν πώληση, χρειάζομαι την ενημερότητα, και πού να εξηγώ στον υποψήφιο αγοραστή για το… Παρθεναγωγείο, ΕΛΕΟΣ!
Σήμερα είναι 29 Οκτωβρίου 2019, έχουν περάσει δηλαδή 3 (τρεις) ολόκληροι μήνες κι εγώ συνεχίζω να βρίσκομαι ΟΜΗΡΟΣ του Δήμου Αποκορώνου, φορολογική ενημερότητα δεν έχω και τον αγοραστή τον έχασα. Ως εκ τούτου, θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις (τούτη δω είναι μόνον η πρώτη), μηνύσεις και αγωγές (είπαμε! Τον αγοραστή τον έχασα, πόσο να περιμένει ο άνθρωπος και έως πού να πιστέψει τη γελοιότητα που μας διέπει ως “οργανωμένη” -λέμε τώρα…- κοινωνία). Τους κατά τον Νόμο υπεύθυνους θα μου τους υποδείξει ο δικηγόρος μου. Α! και που ’στε παλληκάρια εκεί κάτω στο Δήμο. Την επόμενη φορά που θα με πλησιάσετε για ψηφαλάκια ή συνεργασίες να φοράτε κράνος!
Από την άλλη: όντας πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου, να μην τολμήσει κανείς να διανοηθεί να συσχετίσει τα δύο αυτά πράγματα. Σε σημερινή μου επικοινωνία με τον μηχανικό του Δήμου Αποκορώνου με ενημέρωσε πως έχει ήδη συντάξει το τεχνικό δελτίο που αφορά στις απαραίτητες εργασίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βάμου. Απομένει η υπογραφή του δημάρχου ώστε να προωθηθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Φαντάζομαι θα την έχουμε αύριο κιόλας, έτσι δεν είναι; Επίσης η παιδική χαρά, οι σχολικές μονάδες με τα προβλήματά τους και όλα τα υπόλοιπα που απασχολούν την Ιστορική Πρωτεύουσα του Αποκόρωνα, παραμένουν θέματα αιχμής και θα βαρεθούν να με βλέπουν μπροστά τους, ανεξαρτήτως που θα τους τρέχω στα Δικαστήρια!
Αυτά για να ξηγιόμαστε!

Γιώργος Χατζηδάκης
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου και δύσμοιρος πολίτης αυτής της τρισχαριτωμένης χώρας, της ωραιότερης στον κόσμο που κατοικείται από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου ντε!

1 σχολιο

  • [Γιώργος Λιμαντζάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Λυπάμαι πολύ για το ύφος και περιεχόμενο της παραπάνω δημοσίευσης. Έχω την αίσθηση ότι με αυτή ο κ. Γιώργος Χατζηδάκης δεν εκθέτει και προσβάλει τους παραπάνω δημάρχους, όπως φαίνεται να πιστεύει, αλλά τον ίδιο τον πατέρα του, τον αείμνηστο κοινοτάρχη και μετέπειτα δήμαρχο Βάμου κ. Γιάννη Χατζηδάκη, ο οποίος είχε μέχρι τέλους τρομερή διαύγεια και σίγουρα πλήρη εικόνα και αντίληψη του σε τι, πότε και γιατί ενεπλάκη.
    Κατ’ επέκταση, καταλαβαίνω πως η εκκρεμότητα εξελίχθηκε σε πρόβλημα, αλλά με όλο το θάρρος, Γιώργο, η κύρια ευθύνη για την παράταση αυτής και τη σημερινή κατάσταση ανήκει στον πατέρα σου, επειδή δεν επιδίωξε μετά την παράδοση της αρχής στον επόμενο δήμαρχο (κ. Μιχελάκη) να διευθετήσει και κλείσει την όποια εκκρεμότητα υπήρχε, πολύ δε μάλλον που αυτή αφορούσε τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, ευθύνη που κατά κανόνα νομίζω οδηγεί σε προβλήματα και σπάνια σε κάτι θετικό.
    Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεργαστείς με όποιον υπεύθυνο μπορεί και θέλει να βοηθήσει, ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα που προέκυψε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.