Μουσείο Τυπογραφείας

Για το Μνημείο Πεσόντων Ευελπίδων στο Κολυμπάρι

02cΣτο Κολυμπάρι, λίγο μετά τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, βρίσκεται το Μνημείο Πεσόντων Ευελπίδων στη Μάχη της Κρήτης.
Στην είσοδο του χώρου έχει τοποθετηθεί μία καλαίσθητη πλάκα με το ιστορικό της συμμετοχής της Σχολής Ευελπίδων στη Μάχη της Κρήτης.
Μόνο που στο κείμενο υπάρχουν κάποια ορθογραφικά λάθη που καλό θα ήταν να διορθωθούν:
Στη δεύτερη παράγραφο και στο σημείο που γίνεται αναφορά στις μάχες με τους Γερμανούς το 1941, το αεροδρόμιο του Μάλεμε έγινε “Μιλάμε”. Συγκεκριμένα, αναγράφεται: «…και δεν τους επιτρέπουν να απαγκιστρωθούν και να μεταβούν προς την περιοχή του αεροδρομίου του Μιλάμε». Φυσικά το σωστό είναι «του αεροδρομίου του Μάλεμε».
Σε άλλο σημείο, αυτή τη φορά στην πρώτη παράγραφο όπου γίνεται αναφορά στις προετοιμασίες για την κάθοδο στην Κρήτη, αναγράφεται «πρωτοετής και δευτεροετής Ευέλπιδες» αντί του σωστού (στον πληθυντικό) πρωτοετείς και δευτεροετείς.
Συγκεκριμένα, αναγράφεται: «Την ίδια ημέρα πρωτοετής και δευτεροετής Ευέλπιδες μαζί με αξιωματικούς της σχολής παρέλαβαν τη σημαία της σχολής μαζί με τον οπλισμό τους…».
Το σωστό, λοιπόν, είναι «πρωτοετείς και δευτεροετείς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.