Μουσείο Τυπογραφείας

Για το καλό της πόλης

Αγαπητοί φίλοι, Xριστός Aνέστη
και χρονιά πολλά.
Φαντάζομαι είμαι ο τελευταίος που σας τα λέω μετά τη φούρια των εορτών. Ιδιαιτέρως θα πούμε χρονιά πολλά στο δήμαρχο της πόλεως των Χανιών, κ. Αναστάσιο Βάμβουκα, που ομολογώ δεν τον είδα πουθενά και με λυπεί ιδιαίτερα. Το γνωρίζω ότι οι καλοπροαίρετοι θα το θεωρήσουν διαφορετικά.
Σας διαβεβαιώνω οι ευχές προς τον πρώτο πολίτη της πόλης μας είναι επιβεβλημένες για όλους. Οι εορτές τελείωσαν. Ο απόηχος τουλάχιστον σε μένα είναι αισθητός (κάποια κιλάκια παραπάνω) άλλα ελπίζω σύντομα με την επίμονη της γυναικούλας μου να τακτοποιηθεί. Τα Χανιά μας (ο πόνος μου, βλέπεις) βρέθηκαν πάλι στο επίκεντρο των τουριστών επισκεπτών, αλλοδαπών και μη. Βοήθησε ο καιρός. Πιστεύω βοήθησαν και οι καταστηματάρχες, ώστε η υποδοχή των επισκεπτών να τους μείνει αξέχαστη. Βοήθησε και ο δήμος με τις παραδοσιακές εκδηλώσεις εις την κεντρική αγορά των Χανιών. Αυτό ήταν ένα πολύ κάλο βήμα υποδοχής. Από εδώ και πέρα γνωρίζετε ότι η τουριστική περίοδος μπαίνει στην τελική της ευθεία. Το χάρισμα που έχει η πόλη των Χανίων, έναντι άλλων πόλεων της βορείου Ελλάδος και όχι μόνο, είναι ο τουρισμός, η κινητήρια δύναμη, η οποία κάθε χρόνο κάνει την ουσιαστική ένεση επιβίωσης για τον καθένα. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε έτοιμοι. Το εργαλείο αυτό να μην το απογοητεύσουμε. Επάρθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο πολλές αποφάσεις σχετικά με την παλιά πόλη των Χανιών (το παλιό λιμάνι), σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα, σχετικά με τους κοινοχρήστους χώρους, με την καθαριότητα, με την ηχορύπανση και για άλλα πολλά, τα οποία πιστεύω ότι μπήκαν σε μια σειρά.
Κατα πόσο θα εφαρμοστούν, αυτό θα το δούμε στο τέλος. Τότε που θα κλείσουμε τους λογαριασμούς. Δεν θα κάνω καμιάς δημοτικής παρατάξεως τον συμπαραστάτη. Γνωρίζετε ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση μου πράττω και κινούμαι, όπως εγώ κρίνω. Η πρόσφατη συνέντευξη, που έδωσα σε τοπικό ραδιόφωνο, έκλεισε με την πρόταση «εν αναμονή των εξελίξεων». Πληροφορώ τους αγαπητούς συμπολίτες μου ότι η μοναδική εξέλιξη στην παρουσία μου στα καθημερινά πράγματα της πόλης είναι ο μοναχικός δρόμος τον οποίο αποφάσισα να ακολουθήσω κάνοντας πράξη, όχι μόνο προς τη δημοτική αρχή άλλα και προς τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ότι εις το κάλο θα με βρίσκουν διπλά τους, εις το άσχημο, με τα σχετικά μου σχόλια, απέναντι τους.
Εγραψα και ξαναγράφω, το συμφέρον των δημοτικών παρατάξεων είναι να συμπαρασταθούν στον τωρινό δήμαρχο της πόλης. Ωστε αυτή να μην φτάσει στο σημείο μηδέν. Ο Χανιώτης για την επιτυχία ή όχι αυτής της δημοτικής αρχής δεν θα επηρεαστεί από αυτή τη κίνηση. Έχει χρόνο εάν δεν έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του για το τι θα κάνει την επόμενη δημοτική περίοδο. Μην αφήσετε τα Χανιά να βουλιάξουν, σκεπτόμενος ο κάθε επικεφαλής τη μελλοντική του εξέλιξη. Σας διαβεβαιώνω, αυτό δεν θα βοηθήσει κανένα. Δυστυχώς το τωρινό δημοτικό συμβούλιο, άλλα και η παράταξη του κ. δημάρχου έχουν μια ιδιαίτερη πολυμορφία. Αυτό είναι ένα εμπόδιο προς το δήμαρχο και για αυτό χρειάζεται σε θέματα τα οποία ωφελούν την καθημερινότητα του πολίτη και του επισκέπτη, η αντιπολίτευση να είναι πιο “large”.
Εύχομαι η τουριστική περίοδος εις τα τέλη Οκτωβρίου να τελειώσει με μεγάλη επιτυχία. Θα παρακολουθώ από κοντά την πορεία της πόλης και με μεγάλη χαρά θα δεχθώ ένα θετικό αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.