Μουσείο Τυπογραφείας

Για το 1ο Δημοτικό Μουρνιών

Κύριε διευθυντά,
το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Μουρνιών, σε έκτακτη συνεδρίασή του που έλαβε χώρα στις 30 Μαρτίου 2019 και απαντώντας σε επιστολή με τίτλο “Απαράδεκτο γεγονός στο 1ο Δημ. Σχολείο Μουρνιών”, που αναρτήθηκε στα “Χανιώτικα νέα” το Σάββατο, 30 Απριλίου 2019 (“Επιστολές”, σελίδα 24), διορθώνει πως:

1) Σε ημέρες που ο καιρός είναι βροχερός, τα παιδιά/μαθητές του σχολείου βρίσκονται μέσα στο σχολικό κτήριο και όχι στην αυλή, ενώ οι πόρτες του σχολικού κτηρίου είναι κλειστές. Σε περίπτωση δε που κάποιο παιδί/μαθητής βγει έξω στην αυλή, τότε υπάρχει επιτήρηση.

2) Υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια των παιδιών/μαθητών κατά την μετακίνησή τους προς και από την κεντρική πύλη-είσοδο του σχολικού συγκροτήματος δεν είναι κάποια εθελόντρια, αλλά η σχολική τροχονόμος -όπως αυτή έχει οριστεί, σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας- και πράγματι εκτελεί τα καθήκοντά της εξαιρετικά καθ’ όλα.

3) Δεν έχουν γνωστοποιηθεί “αναφορές για το συμβάν”, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ούτε στη Διεύθυνση του σχολείου μας, ούτε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

4) Ο αποστολέας της επιστολής με το όνομα “Καραντώνης Βίκτωρας” α) δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου μας, ούτε κάποιο τέκνο του φοιτά στο σχολείο μας.

Συνεπώς, αν αυτό είναι το αληθινό του όνομα και είναι κάτοικος της περιοχής, θα έπρεπε για το καλό και την ασφάλεια των παιδιών/μαθητών του σχολείου μας να έχει απευθυνθεί κατ’αρχάς στη Διεύθυνση του σχολείου. β) Εάν ο αποστολέας χρησιμοποιεί ψευδώνυμο και είναι όντως γονεάς ή κηδεμόνας/μέλος του Συλλόγου μας, όφειλε για το καλό και την ασφάλεια των παιδιών/μαθητών του σχολείου μας να έχει απευθυνθεί και ενημερώσει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Συνεπώς και καταληκτικά, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαρακτηρίζει τη στάση της προαναφερθείσας επιστολής ψευδή και συκοφαντική. Το σώμα του Συλλόγου μας και το σύνολο των δασκάλων του σχολείου μας συνεργάζονται για να διασφαλίζουν και να καλλιεργούν από κοινού το μέλλον των παιδιών μας και στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει έδαφος για καμία βία -ούτε λεκτική, ούτε σωματική- και για κανένα πέπλο δυσκατανόησης και δυσφήμησης – ούτε προς παιδιά/μαθητές, ούτε προς γονείς, ούτε προς δασκάλους.
Εκ μέρους του Δ.Σ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.