Μουσείο Τυπογραφείας

Για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης

Προχωράμε με στέρεα σταθερά βήματα προς τον τελικό μας  στόχο, την δημιουργία ενός νέου ενιαίου προοδευτικού πολιτικού φορέα. Η αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς είναι γεγονός.
Ξεκινήσαμε με τη ΔΗ.ΣΥ όπου για πρώτη φορά βρέθηκαν κάτω από τη ίδια στέγη, τα ρεύματα, της Σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Προχωρήσαμε μέσα από αρνήσεις, επιφυλάξεις,  συγκρούσεις. Δεν ήταν μια εύκολη πορεία. Όμως τελικά αυτός ο μεγάλος στόχος επιτυγχάνεται, υλοποιείται. Συνδέεται με την ανασυγκρότηση του τόπου. Γιατί κάθε φορά που η Δημοκρατική Παράταξη είχε πρόβλημα, είχε πρόβλημα και η Ελλάδα, αυτό συμβαίνει και τώρα. Θέλουμε, μπορούμε και πιστεύω θα πετύχουμε, την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων του χώρου.

Για μένα Κεντροαριστερά σημαίνει μια αδιάκοπη και ασυμβίβαστη,  μάχη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Η κοινωνία δεν λειτουργεί καλύτερα με την αποδοχή της ανισότητας ως δήθεν φυσικού νόμου, όπως διακηρύσσει η δεξιά. Ιδιαίτερα σήμερα που οι διαφορές αυτές είναι περισσότερες από όσες ήταν πριν από την κρίση, γιατί οι κοινωνικές αντιθέσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Την ίδια στιγμή σε κάθε επιπλέον ημέρα που παραμένει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, προστίθεται και ένα τουλάχιστον επιπλέον πρόβλημα για τη χώρα. Έχουν αποδείξει πολλές φορές και δυστυχώς με τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία, πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ούτε την πολυπόθητη ανάπτυξη να φέρουν, ούτε τη χώρα να βγάλουν από τα μνημόνια και την κρίση. Οδήγησαν σε μονιμοποίηση των μνημονίων και της επιτροπείας. Η Ελληνική οικονομία έχασε 86 δις, οι Έλληνες πλήρωσαν επιπλέον μέτρα λιτότητας 15 δις, η δημόσια περιουσία μπήκε ως ενέχυρο για 99 χρόνια. Η χώρα δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες.  Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, για το κράτος και για την κοινωνική προστασία.

Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο: Δεν θα αφήσουμε, η fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Δεν θα επιτρέψουμε όμως και τη συντηρητική οπισθοδρόμηση. Δεν μπορεί να αποτελούν λύση για τη χώρα αυτοί που δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους για τη διακυβέρνηση 2004-2009 της Νέας Δημοκρατίας που εκτόξευσε το χρέος , διόγκωσε τα ελλείμματα και έχουν μεγάλη ευθύνη για την κρίση και τα μνημόνια. Οι προοδευτικοί  πολίτες προσβλέπουν ξανά σε  εμάς. Ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η αριστερά του κ. Τσίπρα , τόσο αληθινή είναι  η δεξιά του κ. Μητσοτάκη.
Τολμάμε! Ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών.

* Η Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.