Μουσείο Τυπογραφείας

Για τα προγράμματα – μπουκέτα της ΕΡΤ

ERT_DigitalΕνα πρόβλημα που χρονίζει είναι η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών της Κρήτης στα ξένα κανάλια που αναμεταδίδονται ελεύθερα από το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας. Πρόκειται για τα κανάλια BBC, DW, TV-5, ΡΙΚ. Αυτό το μπουκέτο δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα στα κέντρα εκπομπής σε Χανιά και Ηράκλειο. Ωστόσο, όλοι οι τηλεθεατές πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ για την ΕΡΤ, επομένως είναι αδιανόητο να μην παρέχει η δημόσια τηλεόραση όλα τα προγράμματα τα οποία διαχειρίζεται σε όλους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έχουμε σχολιάσει. Το υπενθυμίζουμε, μήπως οι νεοεκλεγέντες βουλευτές πιέσουν στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.
Να θυμίσουμε επίσης ότι εδώ και χρόνια η ΕΡΤ έχει σταματήσει να αναμεταδίδει το ενημερωτικό ευρωπαϊκό κανάλι Euronews.
Και δεν είναι μόνο τα ψηφιακά κανάλια. Στα Χανιά σε ό,τι αφορά το ραδιόφωνο, η ΕΡΤ Χανίων αναμεταδίδεται μόνο από τη συχνότητα 100,6 από τη Μαλάξα αλλά με χαμηλή ισχύ και ενίοτε με προβλήματα. Οσο για τα Αθηναϊκά δημόσια προγράμματα (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ) αναμεταδίδονται στις συχνότητες 92,9, 94,9, 106 και 90,1 αντίστοιχα στα Fm, αλλά σε περιοχές μέσα στην πόλη η λήψη είναι προβληματική λόγω της μη οπτικής επαφής με τη Σκλόκα. Ο σταθμός Kosmos δεν αναμεταδίδεται από δική του συχνότητα.
Ολα αυτά είναι ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν την ΕΡΤ και να λυθούν άμεσα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.