Μουσείο Τυπογραφείας

Για τα μάτια μας μόνο;

Μια πρώτη προχθεσινή (25-9-18) επίσκεψη στον Κλαδισό έδειξε ότι από την πλευρά της κοίτης προς το Κλειστό γυμναστήριο, όσο βλέπει το μάτι το ποτάμι είχε καθαρίσει.

• Υποθέσαμε ότι επιτέλους έστω  και αργά, έστω μετά από τόσες ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα, έστω και μετά από 4 χρόνια, έστω και για εκλογικές σκοπιμότητες, καθαρίστηκε η κοίτη του ποταμού.
• Γελαστήκαμε. Καθώς μια δεύτερη χθεσινή επίσκεψη για περισσότερο φωτορεπορτάζ (αυτή τη φορά σε όλο το μήκος από την εκβολή του Κλαδισού νότια μέχρι την γέφυρα στο τέλος της Κισσάμου), έδειξε ότι μέχρι τις μεσημεριανές ώρες χθες (26-9-18) ο μόνος καθαρισμός που είχε γίνει ήταν λίγα μέτρα -όσο φτάνει το μάτι από την εκβολή προς την Κισσάμου και άλλα τόσα από την γέφυρα της Κισσάμου προς την εκβολή.
• Η υπόλοιπη “ζούγκλα» του ποταμού, δηλαδή σε όλο το μήκος της οδού Γεωργιακάκηδων, παραμένει κραταιή και αμετάβλητη!
• Οι γύρω κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς κινδυνεύουν το καλοκαίρι από κουνούπια τον χειμώνα από πλημμύρες. Ακούγεται βέβαια ότι γύρω από το κλειστό γυμναστήριο είναι προστατευμένη περιοχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πνίγεται η περιοχή σε κάθε θεομηνία. Αλλά ότι ο δήμος όφειλε -εδώ και χρόνια- να πάρει τις απαιτούμενες άδειες για να καθαρίσει. Τις έχει πάρει;
• Κοντά στο Κλειστό, πάντως, συναντήσαμε και ΕΝΑ μοναδικό μηχάνημα σταματημένο πάντως. Και ένα κύριο στο δρόμο που βλέποντάς μας να φωτογραφίζουμε την ζούγκλα μας είπε «πάρτε κι από εδώ που είναι καθαρισμένο».
• Το πήραμε αλλά το μεγάλο μήκος του ποταμού είναι όπως ήταν και περιμένουμε από σήμερα ισχυρές βροχές.
– Γιατί δεν καθαρίσατε πιο νωρίς;
• – Ε, Σεπτέμβριος είναι ακόμα. Σε 3-4 μέρες θα το έχουμε τελειώσει.
• Μακάρι. Η ευχή μας. Αλλά, κάνεις συμβόλαιο με τον καιρό τέλος Σεπτεμβρίου; Γιατί δεν το προγραμματίσαμε πολύ νωρίτερα;
• Και πάντως, αυτός ο… αριστοτεχνικός τρόπος του όσα βλέπει η… πεθερά, δηλαδή να καθαριστούν πρώτα τα τμήματα στην αρχή της κοίτης από θαλάσσης και στην αρχή από την γέφυρα Κισάμου, γιατί επιλέχτηκε;
• Για να τα βλέπουν οι πολλοί και να ξεγελιούνται;

Για τα μάτια μας μόνο ;

Υ.Γ. Είχα ήδη στείλει το κείμενο στα “Χ.ν.” όταν φίλος από κοινωνικό δίκτυο ο κ. Μανώλης Λουτσέτης  μου έστειλε συμπληρωματικά πλήθος χθεσινών φωτογραφιών με την κατάσταση στην κοίτη του Κλαδισού. Μία απ αυτές (φωτ. 1) είναι σε δύο μπαζωμένα υπόγεια κανάλια, κάτω από το ΒΟΑΚ, εξ αιτίας των οποίων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλημμύρας.

1 σχολιο

  • [MANOS] ~ ~ ~ Απάντηση

    Έχει αποδειχθεί επανειλημμένως, ότι η… πεθερά μπορεί να δει περισσότερα από αυτά που νομίζουν ορισμένοι. Δυστυχώς όμως αυτές οι αβλεψίες, θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνονται για παραπλανητικούς λόγους, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν και θα φανεί στο μέλλον, ελπίζω να μην είναι αργά τότε, αν οι δουλειές του “ποδαριού” είναι αντίστοιχα από αποφάσεις του “ποδαριού”. Και επειδή βλέπω ότι τώρα τελευταία πολλά τέτοια γίνονται και επειδή όλα και όλοι κρίνονται εδώ, θα φανεί στο τέλος αν κάποιοι είναι άξιοι ή όχι να συνεχίσουν ή να τους διαδεχτούν οι επόμενοι που δεν θα μείνουν μόνο στις μακρόπνωες υποσχέσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.