Μουσείο Τυπογραφείας

Ασφαλής προορισμός τα Χανιά για Νορβηγούς και Δανούς

Σε ζωντανή μετάδοση παρακολούθησε το νορβηγικό κοινό τις διακοπές των πρώτων Νορβηγών και Δανών επισκεπτών, αφού το τηλεοπτικό δίκτυο NRK έστειλε στα Χανιά συνεργείο, το οποίο καθημερινά έδινε ανταπόκριση από τον Πλατανιά. Αυτό που τονίστηκε κάθε φορά, ήταν πως όλα τα μέτρα τηρούνται στην περιοχή μας και πως η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός.
Συναντάμε τον Κρίστιαν, ρεπόρτερ του καναλιού και τον Στινγκ, οπερατέρ, στο μπαρ τους ξενοδοχείου τους στην παραλία του Πλατανιά. Λίγα μέτρα πιο πέρα, ένας εργαζόμενος ψεκάζει τις ξαπλώστρες, δίπλα από την πισίνα που έχει μόλις κλείσει. Οι δυο τους έχουν περάσει μια μέρα στην παραλία, πριν επιστρέψουν στη Νορβηγία μετά από τέσσερις ημέρες εδώ.
«Στη Νορβηγία υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Πολλοί άνθρωποι ανυπομονούν για τις διακοπές τους ενώ άλλοι καλλιεργούν ένα ενοχικό κλίμα για όποιον πάει διακοπές φέτος, λέγοντας πως θα πρέπει όλοι οι Νορβηγοί να μείνουν στη χώρα και να κάνουν διακοπές εσωτερικά για να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία.» μας εξηγεί ο Κρίστιαν και προσθέτει: «Ωστόσο, πάρα πολύς κόσμος έχει ξεκινήσει να έρχεται εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία και στην Γαλλία -δεν απαγορεύεται άλλωστε- . Το μήνυμα της Κυβέρνησης δεν είναι ξεκάθαρο: δηλαδή από τη μία σου επιτρέπουν να ταξιδέψεις αλλά παράλληλα σε συμβουλεύουν να μείνεις σπίτι.».
Η πρώτη πτήση για φέτος από το Όσλο, έφτασε στα Χανιά την περασμένη Τρίτη με πολύ μεγάλη πληρότητα. Οι επιβάτες της, είναι οι πρώτοι Νορβηγοί που όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους δεν θα υποχρεωθούν σε καραντίνα 14 ημερών.
«΄Όλοι όσοι μιλήσαμε, Δανοί και Νορβηγοί νιώθουν πολύ ασφαλείς και η οποία διστακτικότητα υπήρχε αρχικά, διαλύθηκε όταν, φτάνοντας εδώ, είδαν ότι τηρούνται όλα τα μέτρα στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις παραλίες, τα καταστήματα, παντού. Τους καθησυχάζει επίσης το γεγονός ότι δεν έχει πολύ κόσμο άρα δεν δημιουργείται συνωστισμός. Περισσότερος κόσμος υπάρχει στα τουριστικά θέρετρα της Νορβηγίας παρά εδώ. Όπως μας είπαν, έχουν γίνει όλες οι προσαρμογές και είναι πολύ ευχαριστημένοι, γιατί νιώθουν ότι τους φροντίζουν ιδιαίτερα» εξηγεί ο Κρίστιαν. Ειδικά οι Δανοί, όπως μας λέει, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα περιοριστικά μέτρα και ιδιαιτέρως αναφέρθηκαν στις ουρές, όπου όλες οι αποστάσεις τηρούνται.
Στην συζήτησή μας, η αίσθηση που μας μεταφέρουν είναι ότι μέσα στο επόμενο διάστημα οι αφίξεις θα πυκνώσουν.

Διαφήμιση
για την περιοχή

«Κάνει καθημερινά ανταπόκριση από ‘δω απ’ έξω, είναι φοβερή η διαφήμιση την οποία δέχεται ο Πλατανιάς και η περιοχή μας όλη και μακάρι να υπάρχουν τέτοιες άλλες περιπτώσεις», μας λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά “Ο Ιάρδανος” Αντώνης Κοκολοδημητράκης (φωτ.).
Μάλιστα, όπως μας λέει, ο ίδιος δέχτηκε πάρα πολλά μηνύματα από Σκανδιναβούς πελάτες του που παρακολούθησαν τις ανταποκρίσεις. «Είδαν το ζωντανό και μου λένε ότι ετοιμάζονται να έρθουν. Βλέπω ότι μέσα από τα ρεπορτάζ που έκανε το κανάλι, πέρασε το μήνυμα ότι εδώ είναι όλα καλά και ότι τα Χανιά είναι ένας ασφαλής προορισμός. Δυστυχώς το μεγάλο θέμα είναι οι Σουηδοί, των οποίων η είσοδος στη χώρα έχει αναβληθεί τρεις φορές και αυτό στέλνει κακό μήνυμα προς το εξωτερικό», τονίζει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.