Μουσείο Τυπογραφείας

Για ένα Δήμο αντάξιο της ομορφιάς των Χανίων

Οι Χανιώτες είμαστε περήφανοι για τις ομορφιές του τόπου μας.
Περιπλανώμενοι νοερά θαυμάζοντας τις ομορφιές αυτές, μπορούμε να ξεκινήσουμε από τον Ενετικό φάρο, τα Νεώρια, τα σοκάκια του Παλιού λιμανιού και τα Ενετικά τείχη, να περάσουμε από τη Δημοτική αγορά, τον κήπο, το ρολόϊ, να κάνουμε μία στάση στο λιμάνι της Σούδας, να ανηφορίσουμε στο Ακρωτήρι, στους τάφους των Βενιζέλων, να φτάσουμε ως το Σεϊτάν λιμάνι, μετά να περάσουμε απέναντι στο Ιτζεδίν, στα Μεγάλα Χωράφια και τα Άπτερα, να φτάσουμε  στα Κεραμειά και στο Θέρισσο και κατηφορίζοντας να περάσουμε από το σπίτι του Βενιζέλου στις Μουρνιές καταλήγοντας στις αμμώδεις παραλίες της Αγίας Μαρίνας, του Σταλού και των Αγίων Αποστόλων.
Πόσο όμως ικανοποιημένοι είμαστε από την εικόνα που δείχνουν ή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα από τα παραπάνω μνημεία και τοποθεσίες που ενδεικτικά αναφέρθηκαν;
Η κακή κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων ακόμα και στο κέντρο της πόλης, η ελλιπής καθαριότητα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και το χρόνιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού, σχολιάζονται αρνητικά κάθε χρόνο, σύμφωνα με μελέτες, από τους χιλιάδες επισκέπτες του δήμου μας, αν και δηλώνουν κατενθουσιασμένοι από την φυσική ομορφιά που αντικρίζουν.
Ζητούμενο για την επόμενη δημοτική αρχή είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης για τα μεγάλα έργα πνοής, η ανάδειξη των περιαστικών δήμων ενισχύοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, η αξιοποίηση των κτηρίων και μνημείων που ανήκουν στο δήμο, η ειδική μέριμνα στην κοινωνική πολιτική, η αποτελεσματικότερη διαχείριση ιδίων πόρων και ευρωπαϊκών κονδυλίων όπως και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας του πολίτη.
Σε αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για ένα δήμο  αντάξιο της ομορφιάς των Χανίων!
Παπαδάκης Χάρης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Χανίων
Η Απάντηση… τα Χανιά μας

logo

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.