Μουσείο Τυπογραφείας

Γεωργία και τουρισμός

Screen shot 2017-08-06 at 6.07.43 PMΑρκετές φορές έχει γίνει λόγος για τη σύνδεση γεωργίας και τουρισμού που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Δυνατότητες υπάρχουν. Αρκεί να θέλουν οι εμπλεκόμενοι να τις δουν και να τις αξιοποιήσουν.
Προς αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον το σημείωμα του επιστημονικού συμβούλου του ΣΕΔΗΚ και συνεργάτη των “Χανιώτικων νέων” δρ. Νίκου Μιχελάκη στην στήλη του: “Ελαιοκομικά νέα” (“Χανιώτικα νέα”, 7/8/2017), ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η Μνημειακή Ελιά Βουβών δέχτηκε μόνον τον Ιούλιο περισσότερους από 8.000 επισκέπτες και φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη του “ελαιοτουρισμού” και άρα της σύνδεσης της γεωργίας και του τουρισμού».
Ιδού, λοιπόν, ένα ουσιαστικό στοίχημα για τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς σε ό,τι αφορά την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού 12 μήνες το χρόνο στον Νομό Χανίων, σε συνδυασμό φυσικά με τους επισκέπτες του καλοκαιριού που ήδη δίνουν το δικό τους χρώμα σε πόλη και ύπαιθρο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.