Μουσείο Τυπογραφείας

Γέφυρες πολιτισμού σε έκθεση στο Κ.Α.Μ.

30Οι γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα σε καλλιτέχνες με κοινές καταβολές, διαφορετικές τεχνοτροπίες και πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις είναι ο στόχος της κοινής έκθεσης του Έλληνα εικαστικού Αποστόλη Ζολωτάκη και του Ούγγρου συναδέλφου του Ákos Révész.

Η έκθεση “Παράλληλες συνδέσεις” εγκαινιάσθηκε χθες το βράδυ στο χώρο του ΚΑΜ.
«Μαζί με τον Ούγγρο συνάδελφο κάναμε μια επιλογή διάδρασης και συνομιλίας με τα έργα μας. Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, στο παρελθόν ζωγράφιζα με τον ίδιο τρόπο και όταν επισκέφθηκα το ατελιέ του στη Βουδαπέστη θεώρησα ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον» τόνισε ο κ. Ζολωτάκης.
Από τη μεριά του ο κ. Revesz επισήμανε πως όταν πήρε την πρόσκληση να συμμετέχει σε αυτές τις εκθέσεις ενθουσιάστηκε. «Ήταν μια πρόκληση να συμμετέχω σε αυτήν την έκθεση. Μου αρέσει η ενέργεια από τη φύση και προσπαθώ να την αποτυπώσω στο έργο μου.»
«Είναι σπουδαίο καθήκον μας να συνδέσουμε τους δύο λαούς όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτιστικά με τέτοιες εκδηλώσεις» ήταν το σχόλιο του Ούγγρου Πρέσβη Erik Haupt που εγκαινίασε την έκθεση. Την βραδιά των εγκαινίων πλασίωσε μουσικά ο Dόra Attila».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Ο Ούγγρος πρέσβης ρωτήθηκε από τα “Χ.Ν.” για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην Ευρώπη απέναντι στην πολιτική της Ουγγρικής κυβέρνησης να μην παίρνει τον αριθμό των προσφύγων που αναλογούν στη χώρα αυτή. Μάλιστα η στάση αυτή πρόσφατα καταδικάστηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Υπάρχουν περισσότερες μορφές αλληλεγγύης και εμείς είμαστε αλληλέγγυοι με τους αληθινούς πρόσφυγες» ήταν η απάντηση του διπλωμάτη.
Ο κ. Haupt αναφέρθηκε στις σχέσεις Κρήτης και Ουγγαρίας. «Οι σχέσεις μας είναι πολύ ζωηρές. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ούγγρους και μέσα στην Ελλάδα η Κρήτη είναι επίσης στη δεύτερη θέση σε προτίμηση μετά τη Χαλκιδική. Περίπου 50.000 Ούγγροι έρχονται κάθε χρόνο μια πολύ ζωηρή και όμορφη σχέση μεταξύ των χωρών μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.