Μουσείο Τυπογραφείας

Γαλλία: Εικόνες σοκ – Μαθητές γονατίζουν με εντολή αστυνομικών (vid)

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση της σύλληψης 140 μαθητών οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο Μαντ Λα Ζολί, στα δυτικά του Παρισιού, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι εικόνες που έχουν κάνει το γύρο των ΜΜΕ, έχουν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, καθώς η αστυνομία ζήτησε από τα παιδιά να γονατίσουν και να βάλουν τα χέρια πίσω από το κεφάλι, σαν να είναι εγκληματίες.

Ένας από τους αστυνομικούς μάλιστα έχει καταγραφεί να λέει στους μαθητές, «αυτή είναι μία τάξη που επιδεικνύει καλή συμπεριφορά».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στη εφημερίδα Le Monde και αναδημοσιεύει το Euronews, ο επικεφαλής της αστυνομικής αρχής της περιοχής, ότι οι συλληφθέντες ήταν ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες ομάδες αντιεξουσιαστών και ότι η αστυνομία λειτούργησε προληπτικά για να μην βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Η αστυνομία απέκλεισε πολλά σχολεία στις περιοχές Μαρσέιλ, Ναντ αλλα και στο Παρίσι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.