Μουσείο Τυπογραφείας

Φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον φόνο της Αμερικανίδας βιολόγου (video)

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα κατά την διάρκεια συνέντευξης από την Ελληνική Αστυνομία για την δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον, από έναν 27χρονο Χανιώτη.

  • Το αυτοκίνητο του δράστη
  • Το αυτοκίνητο του δράστη

Όπως ανέφερε ο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της 4ης Ιουλίου ο διοργανωτής του συνεδρίου στο οποίο συμμετείχε η 60χρονη, δήλωσε στο ΑΤ Πλατανιά την εξαφάνισή της.  Αμεσα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή ενώ το βράδυ της 8ης Ιουλίου  αστυνομικοί του Α.Τ Πλατανιά ενημερώθηκαν από ερασιτέχνες που ερευνούσαν σπήλαια για την εύρεση του σώματος της γυναίκας σε καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης, ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατήυθυνε τις έρευνες ήταν η ανεύρεση ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγουδάκης «Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού συνηγορούσε στη βάσιμη εκδοχή ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό».

Με βάση τα στοιχεία που υπήρξαν και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση υλικού από τις κάμερες αλλά και μαρτυριών προσδιορίστηκαν οι ύποπτοι ενώ έγιναν στοχευμένες προσαγωγές.
Όσον αφορά τον καθ’ ομολογίαν δράστη, όπως ανέφερε ο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης εξεταζόμενος ο 27χρονος έπεσε σε αντιφάσεις αλλά υπό το εύρος των αποδείξεων δήλωσε την ενοχή του.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφών Κρήτης κα Ελένη Παπαθανασίου αναφέρθηκε στην παρουσία της 60χρονης Σούζαν Ήτον στην Κρήτη αλλά και στην πορεία των ερευνών ως την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Όπως ανέφερε η κα Παπαθανασίου ο χρόνος θανάτου της 60χρονης ήταν και η ημέρα της εξαφάνισής της  η Τρίτη 2 Ιουλίου ενώ σύμφωνα με την κα Παπαθανασίου «εντοπίστηκαν ευρήματα που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου και κακώσεις στα χέρια».

Κίνητρο του δράστη όπως είπε η κα Παπαθανασίου ήταν η σεξουαλική κακοποίηση και για αυτό τη χτύπησε δύο φορές, ενώ πριν την πετάξει στον αερογωγό του σπηλαίου – καταφυγίου που βρέθηκε το άψυχο σώμα την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ ήταν νεκρή. Χαρακτηριστικά η κα Παπαθανασίου ανέφερε πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη «μεσημβρινές ώρες της 2ας Ιουλίου 2019 εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο πεσόντων Ευέλπιδων και έχοντας ως κίνητρο την σεξουαλική της κακοποίηση, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποίηση. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, τη τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου την απέρριψε, αφού προηγούμενως τη βίασε».

Στην συνέχεια ο δράστης φρόντισε να καλύψει τα ίχνη του καθαρίζοντας το αυτοκινητό του.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων  κ. Χηνόπουλος ανέφερε ότι για την εξιχνίαση του εγκλήματος ενεπλάκη το σύνολο του δυναμικού της Ασφάλειας που δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι μια επιστήμονας θα παραμένει για πολύ καιρό αγνοουμένη ενώ τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα στον τόπο που βρέθηκε η σορός και αποτυπώθηκε κάθε ίχνος.

Ο κ. Χηνόπουλος ανέφερε ότι ο δράστης είχε πάει στις παραλίες του Κολυμβαρίου με στόχο να συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα. Στην συνέχεια είδε την 60χρονη βιολόγο να τρέχει την παρακολούθησε και την χτύπησε με το αυτοκίνητο συνολικά δύο φορές.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γιώργος Λυμπινάκης ανέφερε πως ο δράστης ομολόγησε τον βιασμό της 60χρονης πριν ρίξει την σορό στον αεραγωγό και πλέον περιμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Μετά το κτύπημα με το αυτοκίνητο την οδήγησε στο καταφύγιο όπου εκεί έμεινε περίπου μιάμιση ώρα την βίασε και την πέταξε στον αεραγωγό.

Όπως τονίστηκε από την μέχρι τώρα προανάκριση δεν προκύπτει συμμετοχή δεύτερου ατόμου στο έγκλημα ενώ ο δράστης δεν είχε ξαναδεί το θύμα του και επέλεξε τυχαία την 60χρονη γυναίκα που την είδε να τρέχει σε ερημικό χώρο.

Όσον αφορά την κατάθεση του δράστη τονίστηκε ότι ήταν ανακόλουθος σε ότι αφορά
τα άλλοθι του.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστά «δεν του πήγαινε καλά η ζωή και ήθελε να εκτονωθεί σεξουαλικά». Παράλληλα, εξετάζετε αν έχει εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις στο παρελθόν ενώ όσον αφορά το θύμα εκτιμάται ότι η Ήτον δεν πρόλαβε όχι μόνο να αμυνθεί αλλά ούτε να αντιδράσει.

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο δράστης χτύπησε την 60χρονη στην ανηφόρα προς το μνημείο των Ευελπίδων ενώ τα τραύματα που είχε η γυναίκα δεν ήταν από μαχαίρι αλλά από χτύπημα από το αυτοκίνητο.
Η 60χρονη γυναίκα σύμφωνα με τον 27χρονο έχασε την ζωή της από ασφυξία η οποία προήλθε από το χτύπημα και από τον τρόπο εγκλεισμού της στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (σύμφωνα με τους ιατροδικαστές πάντως αποκλείεται ο θάνατος να προήλθε μόνο από το χτύπημα και ότι πρέπει να υπήρξε κάποια φραγή του στόματός της και της μύτης της ενώ τα περί μαχαιρώματος αλλά και κοψίματος του αυτιού της δεν ισχύουν).
Το αυτοκίνητο του δράστη θα σταλθεί σήμερα στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί μεγαλύτερη έρευνα.
Ο δράστης όπως τονίστηκε δεν περίμενε ότι θα έβρισκαν το πτώμα της γυναίκας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Αστυνομίας εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.